SAĞLIK - 02 Eylül 2019 Pazartesi 13:50

1 yılda 141 kilodan 66 kiloya düştü

A
A
A
1 yılda 141 kilodan 66 kiloya düştü

Amerika’da yaşayan ve obezite hastalığına yakalanan Ordulu Ayşe Keskin, azmi sayesinde bir yılda 75 kilo vererek 66 kiloya düştü.

Amerika’da yaşayan ve obezite hastalığına yakalanan Ordulu Ayşe Keskin, azmi sayesinde bir yılda 75 kilo vererek 66 kiloya düştü. Bir yıl önce yürümekte zorluk çeken Ayşe Keskin, bu kez doktoruna teşekkür için tekrar Ordu’ya geldi.


Ameliyat olmadan önce çok zor günler yaşadığını ve ameliyatla adeta evrim geçirdiğini dile getiren Ayşe Keskin, “Sağlığına kavuşmuş bir insan olarak çok mutluyum. Öncelikle doktorum Erkan Aksoy’a ve Medical Park Ordu Hastanesi’ne teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldular. Hastane süreci çok kolaydı. Fakat hastaneye başvurmadan önceki süreç çok kötüydü. Yürüyemiyordum. Eşim ayakkabılarımı bağlayacak duruma gelmişti. Kalkamıyordum, eğilemiyordum. 141 kilo ile neyi ne kadar yapabilirsiniz ki? Doktorum Erkan Aksoy’un adını duydum ve ameliyat olmak istedim çünkü bu kilo ile yaşanacak gibi değildi” dedi.


1 yılda 75 kilo veren Ayşe Keskin duygularını şöyle devam etti: “Hastaneye başvurdum, 1 saatlik bir ameliyatın ardından 2 gün hastanede kaldım. 3. gün Ordu’daki evime gittim temizlik yaptım. 1 yıl içerisinde 66 kiloya ulaştım, sağlığıma kavuştum artık rahatlıkla sporumu yapabiliyorum. Bütün aktivitelerime ve günlük yaşantıma geri döndürdüm. Bugün eğer sağlıklıysam, koşup yürüyebiliyorsam, günde 30 bin adım atabiliyorsam, 4 saat spor salonlarında kardiyo yapabiliyorsam, bunu bu başarılı ameliyata borçluyum. Eşim Rahim Bey de bana yardım ederken 30 kilo verdi. O yüzden aile de bir kişinin ameliyat olması yeterli oluyor, herkesin morali yerine geliyor motivasyon oluyor”



“Ameliyat önemli ama hasta da istekli olmalı”


Gerçekleştirdiği ameliyatla ilgili bilgi veren Dr. Erkan Aksoy, ABD-Türkiye arasında başarılı bu süreci hastası ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Dr. Aksoy, “Obezite cerrahisinin diyeti ve sporu denemiş ve bir türlü kilo verememiş insanlarda ne kadar faydalı olduğunun en tipik örneği Ayşe Hanımdır. Yaklaşık 13 ay önce gerçekleştirdik ameliyatını. Kendisi Amerika’da yaşadığı için telefondan bana ulaşmıştı ve ön görüşmeler yapmıştık kendisiyle. O günden bugüne kadar giden 75 kilo sayesinde hayata bağlandığını birçok şeyden kurtulduğunu kendisi zaten söylüyor. Obezite cerrahisinin başarısı tabi ki cerrahi tekniğe bağlı ama hastaya bağlı faktörleri de var. Ayşe Hanım bu süreci çok iyi yönetti. Yıl içinde sürekli haberleştik. Bize sürekli fotoğraf attı, spor salonuna gitti, çok iyi spor yaptı. Beslenme düzeninde bizimle iletişimi koparmadı. Süreci doğru yöneterek, doğru bir ameliyat olarak, bugün 13 ay sonra görüldüğü gibi çok iyi bir halde karşımıza çıktı. Bu yıl eminim tatilini çok daha güzel ve keyifli yaptı. Kardiyo yapmayı ve 30 bin adım atabilmeyi gerçekten zayıflamaya borçlu. Buradan çıkaracağımız sonuç, kişiler eğer bir türlü zayıflamayı başaramıyorlarsa, obezlerse, obezite cerrahisinin doğru bir tercih olduğunu bilemeliler. Obezite cerrahisi ile kişiler, eğer doğru yerde ameliyat oluyorlarsa, hayata Ayşe Hanım gibi bağlanıyorlar” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı" Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı” dedi. Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanları ve Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin” dedi. “Sanayide çırak, demirci, marangoz, usta, betoncu bulunamıyor” Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kaldığını ve haksız rekabetin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Esnafı da vatandaşı da artık bu çileden kurtarın. Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. Çünkü 50 sene çalışan esnafın yanına bir market açılıyor her şeyi bitiriyor. Memlekette kasap, manav kalmadı. Tüm fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bunlar hem toptancı hem servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldular. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı” diye konuştu. “Bütün dünya küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyor” Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken Palandöken, “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli” şeklinde konuştu.
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’dan Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez’e tebrik ziyareti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Belediyesini ziyaret ederek Başkan Orhan Çerkez’i tebrik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Çekmeköy Belediyesini ziyaret etti. İmamoğlu, Çekmeköy Belediyesi girişinde Başkan Orhan Çerkez ve belediye personeli tarafından alkışlarla karşılandı. Çerkez’e hayırlı olsun dileklerini ileten İmamoğlu, "Allah utandırmasın. Yeni dönemde bizim en özel ilçelerimizden birisi Çekmeköy olacak. Hem Anadolu yakasının gelişen ilçelerinden birisi, aynı zamanda yeni şehircilik örnekleriyle aslında çok hızlıca işbirliği içerisinde güzel gelişmelere fırsat vereceğimiz bir ilçemiz. İnşallah 2024-29 döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çekmeköy Belediyesi, uyumlu bir şekilde, çok güzel işleri başarırız. Zaten geçtiğimiz 5 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak, güzel hizmetlerimizi ilçemize sunma konusunda çok gayretli olduk ulaşımdan çevreye, imar planlarından birçok hususa kadar, İSKİ yatırımlarına kadar. Şimdi bu dönemde, bunu daha da yukarıya taşıyacağız. İşbirliğinin en üst seviyede olacağına zaten kuşkumuz yok. Size de üstün başarılar dileriz” dedi. İmamoğlu’na Çekmeköy’ün “hemşehrilik anahtarını” takdim eden Çerkez de duygularını, “Çekmeköy, 2009’da ilçe oldu. 30 yıldır iktidar görmeyen bir ilçemiz. Sizlerin sayesinde, birlikte çalışmamızla birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada seçimden zaferle çıktık. Bunun için sizlerin büyük emeği var. 2019’da gelmenizle birlikte büyük güven verdiniz, büyük cesaret verdiniz. Bize de ilham kaynağı oldunuz. Biz de kazandık. İnşallah doğru şekilde yönetiriz. İnşallah ülkemizi geleceği yere taşırız. Aday olduğumda size söz vermiştim, ‘Ben bu seçimi alırım’ diye. Sizlerin sayesinde bize ilgi arttı. Gelecek 5 yılda Çekmeköy’ü daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi. Tebrik ziyaretinin ardından İmamoğlu ile birlikte İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Yardımcıları Mahir Polat, Pelin Alpkökin, Gürkan Akgün, Gürkan Alpay, Erdal Celal Aksoy, Zeynep Akçabay, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Çekmeköy Belediye Başkanı Çerkez ile belediye bürokratlarıyla bir araya gelip, ilçenin sorunlarını ele aldı.
Ankara TESK Başkanı Palandöken: “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı" Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı sınırlandırılmalı” dedi. Merkez İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu ile Meslek Eğitimini Geliştirme Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın katılımı ile TESK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Birlik Başkanları ve Oda Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantının açılışında konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarımız enflasyonla mücadelenin kilit noktasıdır. Kendi işini yapamayan ne kadar yatırımcı varsa gıda sektörüne birikti. Öyle bir rant olmuş ki fiyatları kontrol etmek artık mümkün değil. Bir kişinin 10 bin tane işletmesi olursa böyle olur. Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin” dedi. “Sanayide çırak, demirci, marangoz, usta, betoncu bulunamıyor” Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kaldığını ve haksız rekabetin bir an evvel önlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, “Esnafı da vatandaşı da artık bu çileden kurtarın. Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. Çünkü 50 sene çalışan esnafın yanına bir market açılıyor her şeyi bitiriyor. Memlekette kasap, manav kalmadı. Tüm fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bunlar hem toptancı hem servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldular. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı” diye konuştu. “Bütün dünya küçük işletmeyi ayakta tutmaya çalışıyor” Tüm dünyada küçük işletmelerin öneminin arttığına dikkati çeken Palandöken, “Tüm dünya küçük işletmeleri ayakta tutmaya çalışırken bizde ne yazık ki büyüyünce küçüğü döv gibi bir zihniyet var. Oysa küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı. Her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli ve haftada bir gün mutlaka tatil edilmeli” şeklinde konuştu.