EĞİTİM - 11 Ocak 2020 Cumartesi 13:00

Atinkaya: “Her okulumuza bir etkin okul hedefi verdik”

A
A
A
Atinkaya: “Her okulumuza bir etkin okul hedefi verdik”

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, iyi okul, kötü okul kavramını kaldırıp tüm okulları iyi hale getirmeyi amaçlayan bir eylem planı ortaya koyduklarını açıkladı.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, iyi okul, kötü okul kavramını kaldırıp tüm okulları iyi hale getirmeyi amaçlayan bir eylem planı ortaya koyduklarını açıkladı.


Fatsa’nın, 23 bin öğrencisiyle eğitim camiasının kalabalık bir bölge olduğunu belirten Saygın Atinkaya, 2018 yılında yayımlanan 2023 Eğitim Vizyonu sayesinde ilkleri yaşamaya başladıklarını vurguladı. Atinkaya, "Bunlardan bir tanesi ara tatillerin olması, bu durum hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz tarafından olumlu karşılandı. Özellikle bu bir haftalık tatil sürecinde öğrencilerimizin kendilerini geliştirecek alanlarda çalışmalar yapmalarını sağladık. Öğretmenlerimiz okullarında eğlenceli faaliyetler yürüttüler. Bizler de bu ara tatilde kendimizi değerlendirme fırsatı bulduk. Eğitim dönemi başından itibaren iki buçuk aylık süreçte neler yaptık diye kendimizi bir değerlendirdik” dedi.


Atinkaya şöyle devam etti: “Eğitim-öğretim yılı başında kendimize koyduğumuz hedeflerimiz vardı. Bu hedefleri tüm paydaşlarımızla, eğitim çalışanları ile birlikte planladık. Sene başında planladığımız etkin okul çalışmalarını değerlendirme fırsatı bulduk. Her okulumuza bir etkin okul hedefi verdik. Eğitim öğretim yılı başında nerede yıl sonunda nereye varmak istiyor şeklinde bir hedef belirttik. Burada en büyük amacımız 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde okul türleri arasındaki farklılığı azaltmaktı. İyi okul kötü okul kavramını kaldırıp tüm okulları iyi hale getirmeyi amaçlayan bir eylem planı ortaya koyduk. Bu eylem planı çerçevesinde iki alan belirledik. Birincisi akademik başarı, ikincisi ahlak bilinci. İşte ara tatilde bu planda nerelerde aksama var değerlendirme şansı bulduk. Aksayan yerlerle ilgili öğretmenlerimizle çalışmalar yürüttük”


2019 2020 eğitim-öğretim yılına başlarken birçok beceri atölyesi açtıklarını hatırlatan Atinkaya, “2023 Eğitim Vizyonu’nda öğrencilerimize sadece teorik bilgi vermek değil teorik bilgiyi uygulamayla buluşturmak zorundayız. Bu anlamda bize destek veren meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetime çok teşekkür ediyorum. Örneğin Fatsa Belediyemizin desteğiyle 10 okulumuza akıl ve zekâ oyunları atölyesi açıldı, Karadeniz de tek olan Denizcilik Meslek Lisemize gemi tasarımı ve gemi modelleme ağ tamiri, ağ dokuma atölyesi açıldı ve eğitime başlandı. İnşallah Fatsa’ya ait bir geminin modellemesini yapıp sunmak istiyoruz. Ticaret odamız Bilim Sanat Merkezimize Yazılım ve Tasarım Atölyesi açtı burası da eğitim öğretime başladı. Bu mekanları önemsiyoruz çünkü çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için bu tarz materyallere ve araç gereçlere ihtiyacımız var. Her çocuğumuzun hangi alanda olursa olsun akıllı otomasyon sistemlerini öğrenmesi gerekmekte. Birçok okulumuzda da robotik kodlama eğitimleri devam ediyor. Bu konuda Fatsa birçok ilçeden ilerde diyebiliriz. Bu konunun örneği olarak geçen yıl düzenlediğimiz kodlama festivalini söyleyebiliriz. Geçen yıl TÜBİTAK 4007 kapsamında yaptık festivali, bu yılda TÜBİTAK destek verirse bu kapsam da destek alamazsak da kendi imkanlarımızla bu festivali yenilemek istiyoruz. Öğrencilerimiz hangi alanda kendilerini geliştirip yenilikçi bir şeyler yapmak isterlerse o alanda atölyeler açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.


Atinkaya açıklamasını şöyle tamamladı:


"Eğitim yatırımları açısından baktığımızda özel eğitim anaokulu faaliyete geçti. Karadeniz Bölgesi’nde sadece Trabzon’da vardı, artık Fatsamızda da 30 öğrencisiyle faaliyet göstermeye başladı. Özel eğitim öğrencilerimiz bizim için çok değerli bu öğrencilerimizin sadece kendilerine ait bir binada güzel araç gereçlerle eğitim görmeleri gerçekten çok değerli bir olay. Yine bölgemizde özel eğitim çocukları için bir ortaöğretim okulu yoktu, Yassıtaş’daki okulumuz Özel Eğitim Ortaöğretim Kurumu olarak önümüzdeki yıl hizmete başlayacak. İkili eğitim yapan son bir okulumuz kaldı Hatice Bahattin Şener İlkokulu onunda yeni binası Kurtuluş’ta yapılıyor, yeni eğitim-öğretim yılında bitecek ve tüm eğitim kurumlarımız tekli eğitime geçmiş olacak. İlçemiz sosyal kültürel ve sportif faaliyetler konusunda son derce şanslı. Okullarımızla 6 bin lisanslı sporcu hedefi koymuştuk, şu anda 4 bin 750’yi bulduk. İnşallah yıl sonuna kadar 6 bin hedefine ulaşmak istiyoruz. Ayrıca milli sporcu havuzumuzu da genişletmek istiyoruz. Şu anda 18 milli sporcumuz var. Fatsa’daki eğitim çıtasını yükseltmek adına çalışan tüm okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve bize destek veren herkese çok teşekkür ederim."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı Sakarya’nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı aldıktan sonra benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe veren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Elleri sargıda adliyeye sevk edilen şahsın, kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” ifadeleri de dikkatlerden kaçmadı. Korkunç olay, 18 Nisan Perşembe günü Akyazı ilçesi Erdoğdu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta annesi M.Y.’den (64) geçtiğimiz hafta bir miktar para alan ve tekrar isteyince ret cevabı ile karşılaşan Ö.Y. (42) öfkelendi. Ö.Y., maddi ve ailevi sorunları iddiası ile benzin dökerek annesi ve kendisini yaktı. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan talihsiz kadın, ilk olarak Akyazı İlçe Devlet Hastanesi’ne buradan da Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 2 ve 3’üncü derece yanıklar oluşan ve hayati tehlikesi bulunan M.Y., buradaki müdahalelerinin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi’ne sevk edildi. Elleri sargılı şekilde adliyeye sevk edilen şahıs tutuklandı Her iki elinde de yanıklar oluşan şüpheli Ö.Y. ise olaydan kısa bir süre sonra yakalanarak ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Şahıs, burada tamamlanan işlemlerinin ardından elleri sargılı bir şekilde adliyeye sevk edildi. Ö.Y.’nin kendisini görüntüleyerek soru yönelten gazeteciye, “Niye çekiyorsun ki bu kadar, ne yaptığımı sen nereden biliyorsun?” cevabını vermesi ve ‘Pişman mısınız?’ sorusunu ise yanıtsız bırakması dikkatlerden kaçmadı. Adliyeye sevk edilen Ö.Y., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hastanede tedavi gören M.Y.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.