- 19 Temmuz 2021 Pazartesi 15:34

Başkan Gürsu: “Amacımız, üreticilerin çalışmalarına destek sağlamak”

A
A
A
Başkan Gürsu: “Amacımız, üreticilerin çalışmalarına destek sağlamak”

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, amaçlarının üreticinin çalışmalarına destek sağlamak olduğunu belirterek, “Üreticimizin kendi imkanlarıyla ürettikleri, satışında zorluk yaşadıkları, doğal ürünleri Tarım Marketimize getirerek ’Doğal ürünler’ reyonundan satışına yardımcı olabiliriz” dedi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, amaçlarının üreticinin çalışmalarına destek sağlamak olduğunu belirterek, “Üreticimizin kendi imkanlarıyla ürettikleri, satışında zorluk yaşadıkları, doğal ürünleri Tarım Marketimize getirerek ’Doğal ürünler’ reyonundan satışına yardımcı olabiliriz” dedi.


Başkan Gürsu, Fatsa Ziraat Odası üretim çalışmalarının gelişerek, Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi ata tohumları serasında üretilen fidelerden elde edilen ürünleri mamul haline dönüştürdüklerini söyledi. Bu mamulleri, 25 farklı üründen elde ettiklerini dile getiren Gürsu, “Amacımız, üreticiye örnek olmak, yol göstermek ve üreticilerin çalışmalarına destek olmak. Bu amaç doğrultusunda üreticimizin kendi imkanlarıyla ürettikleri, satışında zorluk yaşadıkları, doğal ürünleri tarım marketimize getirerek doğal ürünler reyonundan satışına yardımcı olabiliyoruz” dedi.



“Yerinde toprak analizi yapılacak”


Yakında gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgiler de veren Gürsu, toprak analiz cihazı alacaklarını ve üreticilerin toprak tahlilini bahçesinde yaparak, doğru gübreleme ve besleme programı ile hem üretimde verim ve kaliteyi artırmak, hem de bilinçsiz gübre kullanımı sonucu doğaya zarar verilmesini engellemeye çalışacaklarını belirtti. Gürsu, “Bu cihazı toprak tahlil zamanına odamıza kazandırmayı planlıyoruz ve çiftçilerimizden gelen olumlu dönüşleri değerlendirerek, dosya döneminde oluşan yoğunluğu rahatlatmak için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda, üreticilerin İlçe Tarım Müdürlüğüne yakın olan laboratuvarımızda işlemlerini rahatça yapabilmeleri için laboratuvarımızın yanına sicil servis birimi için bina yapımını yakında hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya, Burdur ve Isparta’da etkisini gösteren Çöl tozu taşınımı konusunda uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının bölgede olan yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarımızda olumsuz etkiler gösterebilir. Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir” denildi. Bugün, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun bir şekilde gözlenen çöl tozu taşınımı ile ilgili Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, yazılı bir açıklama yayınlayarak uyarıda bulundu. Çöl tozu taşınımının çeşitli sağlık, çevre ve ekonomik etkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, oda olarak kamuoyunu bilgilendirme ve önlemlerin alınması gerekliliği konusunda uyarı yaptıkları belirtildi. Çöl tozunun solunum yolu, kalp ve akciğer hastalıkları olan bireyler başta olmak üzere hassas ve alerjik tepki veren vatandaşlarda olumsuz etkiler gösterebileceği aktarılan açıklamanın devamında, “Ayrıca, görüş mesafesinde düşmeye sebep olabilir. 25 Nisan 2024 tarihinden itibaren çöl tozu etkisinin azalması beklenirken, yere çöken tozun tekrar havalanarak olumsuz etki oluşturması muhtemeldir. Genellikle çöl tozu geçtikten en geç 2 gün içerisinde yağış ile birlikte atmosferden temizlenirken, bu sefer 30 Nisan 2024’e kadar bölgemizde yağış beklenmemektedir” denildi. Bu süreçte çöl tozu taşınımının etkilerini en aza indirmek için vatandaşlara önlem olarak önerilerin de belirtildiği açıklamanın sonunda, şu ifadelere yer verildi: "Çocuklar ve kronik sağlık sorunları olan bireyler dış ortamda uzun süre vakit geçirmemelidir. Göz yanması gibi rahatsızlıkların yanı sıra mevcut hastalıkların tetiklenme riski bulunmaktadır. Görüş mesafesinin aniden azalabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Karayolunda seyahat ederken çöken toz sebebiyle takip mesafeleri uzatılmalıdır. Vatandaşlarımızın T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından işletilen hava kalitesi izleme istasyonları verilerini takip ederek gerekli önlemleri almalarını rica ederiz (https://sim.csb.gov.tr/Services/AirQuality). Çevre Mühendisleri Odası olarak, çöl tozu taşınımının etkilerini azaltmak ve halkın sağlığını korumak için tüm ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurgulamaktayız.”