GENEL - 03 Ocak 2020 Cuma 21:42

Ceren Özdemir’in adı Ordu Üniversitesinde yaşatılıyor

A
A
A
Ceren Özdemir’in adı Ordu Üniversitesinde yaşatılıyor

Ordu’da Aralık 2019’da evinin önünde katledilen Ordu Üniversitesi öğrencisi Ceren Özdemir’in adı öğrenim gördüğü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde bulunan konferans salonuna verildi.

Ordu’da Aralık 2019’da evinin önünde katledilen Ordu Üniversitesi öğrencisi Ceren Özdemir’in adı öğrenim gördüğü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde bulunan konferans salonuna verildi.


Törende gerçekleştirdiği konuşmasında Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ceren’in adının kendi fakültesinde yaşayacağını belirtti. Akdoğan, "Böyle acı bir durumla Ceren kızımızın adını hatırlamak istemezdik. Bir katil, bir cani, Ceren kızımızı elimizden kopardı. Biz Ceren kızımızın hayattayken duyduğu ve isteği olarak aileye gerçekleştirdiğim ziyarette kızımızın teklifini bana iletmesinden dolayı Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin en büyük salonunu Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu yaptık. Ceren kızımızı gönlümüzde, bağrımızda, içimizde ölmemiş gibi yaşatmayı düşündük ve Senatomuzda böyle bir karar aldık. Ceren manen, ruhen, kalben evladımız olarak Üniversitemizde, kendi fakültesinde adıyla yaşayacak" diye konuştu.


Baba Yılmaz Özdemir ise emeği geçenlere teşekkür ederek, duygularını “Kızımın adının burada, sahnede yaşayacağını öğrendikten sonra mutlu olduk. Acımızı bir parça dindirmeye çalıştık. Çok duyguluyuz" şeklinde ifade etti.


Törende gözyaşı döken anne Güfer Özdemir de "Gerçekten vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Kızımın hayali sahneydi. Hep konuşurdu. Ben dile getirmiştim. Bu sadece bugüne özel değildi. Yaşıyor olsaydı elbet bir gün sahnesi olacaktı; çünkü ona hazırlanıyordu. Olmadı, böyle oldu” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Ceren Özdemir’in ailesi ve protokol heyetiyle birlikte Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini kesti.


Ordu Üniversitesi öğrencisi Ceren Özdemir’in adının verildiği Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu’nun açılış törenine CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Atik,Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri,Ceren Özdemir’in babası Yılmaz Özdemir, annesi Güfer Özdemir ve ablası Gizem Özdemir, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.