GENEL - 26 Kasım 2018 Pazartesi 14:30

Fatsa’da sokak hayvanları için kulübe ve mama kapları yerleştirildi

A
A
A
Fatsa’da sokak hayvanları için kulübe ve mama kapları yerleştirildi

Fatsa Belediyesi ve Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Bilge Almak tarafından sokak hayvanlarının aç kalmaması için 25 ayrı noktaya mama kabı, soğuk havalardan korunması için de 20 kulübe yerleştirildi.

Fatsa Belediyesi ve Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Bilge Almak tarafından sokak hayvanlarının aç kalmaması için 25 ayrı noktaya mama kabı, soğuk havalardan korunması için de 20 kulübe yerleştirildi.


Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi 26 yaşındaki Bilge Almak, sokak hayvanları ile ilgili yaptığı çalışmalar konusunda kendisine destek olan Belediye Başkanı Muharrem Aktepe’ye teşekkür ettiğini söyledi. Genç esnaf Bilge Almak, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden gelen öğretmen ve öğrenciler ile birlikte belediye desteğiyle alınan 25 mama kabını şehir içi ve sahil olmak üzere çeşitli noktalara yerleştirdi.


Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Bilge Almak, “Sokak hayvanları için hayvan severler ve Fatsa Belediyemizin desteğiyle mama yerleri yaptık. Çeşitli noktalara yerleştirdiğimiz mama kaplarına mamalarını ve sularını dolduruyoruz. Bugün 25 tane mama yeri yaptık. Daha önceden 11 tane ben kendi imkânlarımla yapmıştım. Bolaman Irmağı’ndan Dolunay Mahallemize kadar sahil kenarı boyunca sokak hayvanlarımız için mama kabı yerleştireceğiz” dedi.


Fatsa’da son zamanlarda sokak hayvanları konusunda bir farkındalık oluştuğunu ifade eden Almak, “İnsanlarımız artık daha duyarlı. Sadece bizim mama dağıtmamızla olmuyor. Biz yetişemediğimiz zamanlarda gönüllü insanları kendi imkânlarıyla sokak hayvanlarımıza mama veriyorlar” diye konuştu.


Mama kaplarını yerleştirme organizasyonuna katılan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İsmail Bilgin ise, “Öğrencilerimizle birlikte sokak hayvanlarımıza destekte bulunuyoruz. Bizim bu projede yer almamızı sağlayan arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. Bu faaliyeti yaparken gördüğümüz köpeklerin cana yakın tavırları bizleri çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.


Hayvanların da insanlar gibi yemeye içmeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Gürkan Kızılca isimli öğrenci de, “Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için bu faaliyete katıldık. Daha önceden biz kuşlar için yuva yapmıştık ve onları belli noktalara koymuştuk şimdi de sokak hayvanları için buradayız. Allah’ın izniyle halkımızı bu konuda bilinçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.