POLİTİKA - 12 Ekim 2020 Pazartesi 18:25

Halit Tomakin: “Belediye alanında başarılıyız”

A
A
A
Halit Tomakin: “Belediye alanında başarılıyız”

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu’nun belediyecilik alanında çok iyi bir çalışma sergilediğini belirterek, “Dr.

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu’nun belediyecilik alanında çok iyi bir çalışma sergilediğini belirterek, “Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çok farklı bir çalışma yürüterek hem belediyecilik hizmetleri anlamında hem tarım hem de sanayi ve enerji alanlarında adeta Ordu’yu bambaşka bir evreye taşıyor” dedi.


Parti binasında ilçe başkanları, belediye başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin katıldığı belediye meclisi grup toplantısında bir açıklama yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, 12 Eylül’de Gülyalı ilçesinde başlayan ilçe kongrelerinin Altınordu ilçe kongresiyle tamamlandığını belirtti.



Siyasete kadın eli


Kongrelerin yenilenme, yeniden diriliş, yeni bir heyecan demek olduğunu vurgulayan Tomakin, “Allah’a hamdolsun kongrelerimizi 19 ilçemizde hiçbir şaibeye yer vermeden şölen havasında, AK Parti’ye yakışır şekilde gerçekleştirdik. 19 ilçe başkanımızdan 15‘i Genel Merkez tarafından yeniden yapılanma ile birlikte değişen arkadaşlarımızdan oluştu. 4 ilçe başkanımız yeniden seçildiler. Karadeniz’de bir ilk olacak şekilde delegelerimizin tercihi ile Gürgentepe ve Akkuş İlçe Başkanlarımız hanımefendilerden oluştu, bu iki ilçemizde siyasete hanım eli değecek, kısa zamanda inşallah bu farkındalığı göreceğiz” diye konuştu.



“Hilmi Güler Ordu’yu bambaşka bir evreye taşıyor”


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’in çok iyi bir çalışma sergilediğini belirten Tomakin, “Sayın Bakanımız çok farklı bir çalışma yürüterek hem belediyecilik hizmetleri anlamında hem tarım, hem de sanayi ve enerji alanlarında adeta Ordu’yu bambaşka bir evreye taşıyor. Çok kısa bir zaman diliminde inanıyorum ki Ordu Türkiye’nin konuşacağı bir il olacaktır” ifadelerini kullandı.



CHP milletvekiline tepki


Başkan Tomakin, son günlerde açıklamalarıyla tepki çeken CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’e tepki gösterdi. Tomakin, şöyle konuştu:


“CHP’nin Ordu Milletvekili var. İkide bir fındık fiyatından dem vurup açıklama yapıyor. Fındık bizim sayemizde şöyle oldu, böyle oldu, yok fındık fiyatı şu olmalı, bu olmalı diye kendine gündem oluşturmaya çalışan bu milletvekiline sorarım. Kendilerinin dönemimde fındık yerlerde sürünüyordu. Milletimiz onlara iktidar yüzü göstermiyor zaten. Aradan zaman geçti diye milletimizi unuttu zannediyorlar. Yine aynı milletvekili fındık üreticinden yüz bulamayınca, fındık üzerinden prim yapamayınca şimdi de sağlık üzerinden polemiğe girmeye başladı. CHP zihniyeti ben diyeyim size, Genel Başkanınızın SKK Genel Müdürü olduğu dönemleri unuttuk mu zannediyorsunuz, köhne, çürümüş sağlık sisteminizi unuttuk mu zannediyorsunuz. Siz belli ki bu millet unuttu o dönemleri diye düşünüyorsunuz. Bu aziz millet hiçbir şeyi unutmaz. Türkiye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile başlattığı sağlıktaki devrim, dönüşüm ve değişim sayesinde dünyada örnek gösterilen bir ülke oldu. Beyefendilere belki biz desek inanmazlar çünkü onların işi gücü yalan, Genel Başkanlarından öyle öğrenmişler.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.