KÜLTÜR SANAT - 15 Ocak 2019 Salı 15:16

İşte en güzel Ordu fotoğrafları

A
A
A
İşte en güzel Ordu fotoğrafları

Ordu’nun tanıtımını fotoğraf sanatı aracılığıyla katkı sağlamak, kente ait doğal, kültürel ve tarihi güzelliklere dikkat çekmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORBEL A.

Ordu’nun tanıtımını fotoğraf sanatı aracılığıyla katkı sağlamak, kente ait doğal, kültürel ve tarihi güzelliklere dikkat çekmek amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORBEL A.Ş. ve OFSAD ile KUDOF işbirliğiyle düzenlenen ‘4 Mevsim Ordu IV. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları belli oldu.


Yarışmaya 439 sanatçının bin 703 fotoğrafla katılım sağladığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, iki kategoride yapılan yarışma sonucuna göre Dört Mevsim Ordu kategorisinin birincisinin Serdar Küçük, Foto Öykü kategorisinin birincisinin ise İbrahim Aysündü olduğunu açıkladı.


Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORBEL A.Ş. ve Ordu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (OFSAD) ile Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği (KUDOF) tarafından düzenlenen “4 Mevsim Ordu IV. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda sonuçlandı. Başkan Engin Tekintaş, 12 Mart-31 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya toplamda 439 kişinin bin 703 fotoğrafla katıldığını söyledi.


Yarışmanın iki kategoride düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Tekintaş, “Dört Mevsim Ordu Kategorisi”nde yarışmaya gönderilen 360 katılımcıya ait bin 235 fotoğraf değerlendirildi. Fotoğraflardan 3’ü dereceye girerken 5’i jüri özel ödülü, 71’i de sergileme ödülü aldı. Jüri özel ödülü en güzel ilkbahar, yaz, sonbahar, kış ve havadan çekim fotoğraflarına verildi. Foto Öykü kategorisinde 79 katılımcıya ait 468 fotoğraf değerlendirildi. Ordu tostu yapımı, ahşap tekne yapımı ve fındık işleme konularında 3 katılımcıya ait fotoğraflar dereceye girerken bir katılımcıya ait fotoğraflar da sergileme ödülü aldı. Ben bu çalışmalarda emeğini ortaya koyan, uzun süre sabırla bekleyip en net ve güzel fotoğrafı yakalamak üzere yaz-kış, sıcak-soğuk demeden emek sarf eden arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.



Ara Güler’i anma


Bir süre önce hayatını kaybeden usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler’den de bahseden Başkan Tekintaş, “Fotoğraf sanatçılığı dendiğinde Ara Güler’i anmak gerekir. Kıymetli fotoğraf sanatçımız Ara Güler, Türkiye’de fotoğrafın özel bir sanat ve değer olduğunu bizlere göstermiştir. Cumhurbaşkanımızın da rahmetli fotoğraf sanatçımıza verdiği değerle birlikte biz de kardeşlerimizin emeklerini göz ardı etmeden yolumuza devam etmeyi arzu ediyoruz. Güzel ilimizin 19 ilçesinde en güzel, en nadide yerleri tespit ederek bize bu bahtiyarlığı yaşatan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



103 fotoğraf Sanat Galerisinde sergilenecek


Dereceye giren 103 fotoğrafın 8 Şubat-7 Mart 2019 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde sergileneceğini belirten Başkan Engin Tekintaş, ödül almaya hak kazanan yarışmacılara ödüllerinin sergi açılışında takdim edileceğini ifade etti.


Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Şahin Sevinç, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, ORBEL A.Ş. İdari İşler Sorumlusu Mehmet Koray Kılıç, OFSAD Temsilcisi Serhat Kır, KUDOF Temsilcisi İlhan Türkmen, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Temsilcisi Abdullah Sezgin’in jüri üyesi olduğu yarışmada dereceye girenlerin isimleri, katıldıkları il ve ödülleri ise şu şekilde:


Dört Mevsim Ordu Kategorisi’nde ödül kazananlar:


Jüri Özel Ödülü (Havadan Çekim) Murat Cihan “Gölköy” (Ordu ) 1.000 TL


Jüri Özel Ödülü (İlkbahar) Mutlucan Elikçioğlu “Yoroz Tepesi” (Ordu) 1.000 TL


Jüri Özel Ödülü (Yaz) Özgür Konur ‘Çeşmeönü’nde Yaz’ (Bursa) 1.000 TL


Jüri Özel Ödülü (Sonbahar) Türkan Arslan ‘Aybastı Kent Ormanı’ (Ordu) 1.000 TL


Jüri Özel Ödülü (Kış) Yılmaz Karaca Ulugöl’de Kış (Ordu) 1.000 TL


3. Recep Köroğlu “Dumanlı Oba” (Ordu) 2.000 TL


2. Aynur Aytin “Sepet” (Van) 3.000 TL


1. Serdar Küçük “Yaylada Kış” (Samsun) 5.000 TL


Sergilenmeye değer görülen fotoğraf sahiplerinin her birine 150 TL ödül verilecek.


Foto Öykü kategorisinde ödül kazananlar:


3. Engin Ayyıldız “Ordu Tostu” (Giresun) 2.000 TL


2. Özgür Konur “Ahşap Tekne” (Bursa) 3.000 TL


1. İbrahim Aysündü “Fındığın İşlenmesi” (Trabzon) 5.000 TL


Foto Öykü kategorisinde sergilenmeye değer görülen fotoğraf sahiplerinin her birine ise 300 TL ödül verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Dündar sevgisi Osmangazi’de her yerde Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi adım adım gezen Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Mustafa Dündar, gittiği her mahallede ilgi görüyor. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeyi gezen Başkan Dündar, gittiği yerlerde bu zamana yaptığı ve yeni dönemde yapacağı projeleri anlatarak vatandaşlardan destek istiyor. En son İvazpaşa ve Doğanevler mahallelerini ziyaret gerçekleştiren Başkan Dündar’a burada vatandaşlar büyük ilgi ve alaka gösterip destek sözü verdi. İlçede hizmet götürmedik yer bırakmadıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz Osmangazi Belediyesi olarak sınırlı imkanlarla en büyük işleri yapan belediyeyiz. Doğanevler Mahallesi’ni 20 yıldır biliyoruz. Ben 15 yıldır belediye başkanıyım, buraya meydan kazandırdık. Bu zamana kadar ne dediysek söylediysek yaptık. Bundan sonra da söylediğimiz her şeyi yapacağız. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız. Doğanevler kenarda kalan bir mahalleydi şimdi cazibe merkezi oldu. Biz burasını daha güzel nasıl yaparız ona bakacağız. Yeni projeleri bu bölgelere yapacak olan yine biziz yaptıklarımız ve yapacaklarımız belli. 31 Mart akşamı inşallah sandıktan zaferle çıkıp güzel ilçemiz Osmangazi’ye dev eserler kazandırmaya devam edeceğiz. Bizim Osmangazi’ye hizmet etme sevdamız bitmez, 15 yıllık görev sürecimizde kazandırdığımız dev eserler herkes tarafından beğenilip takdir görüyor. İlçemizde hizmet etmediğimiz mahalle ve sokağımız yok ilçemizin her yerine hizmet götürüyoruz. 15 yılda Osmangazi’ye kazandırdığımız eserler saymak bitmez, bizim hizmet aşkımız bitmez, her dönem daha iyisini nasıl yapabiliriz diye gayret gösteriyoruz. Yaptığımız hizmetlerin karşılığı olarak 31 Mart seçimlerinde destek istemek için gittiğimiz mahallelerde vatandaşlarımız bize büyük ilgi ve alaka gösterip teşekkür ediyor. Biz de dev hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi. Yaptığı ziyaretlerde Başkan Dündar, etrafını saran çocuk ve vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bursa Uludağ’ın eteklerindeki villada dehşet anları...Bir kişi öldü, yaralı bahçıvan alevler içinde böyle villadan çıktı Bursa’da Uludağ’ın eteklerindeki İnkaya Mahallesi’nde bir villada yangın ve patlama yaşandı. Bir kişi hayatını kaybederken, villada bahçıvanlık yapan bir kişi ağır yaralandı. Bahçıvan Ali Vurgun’un yangından kurtulduktan sonra sokaktaki alevler içindeki anı kameraya yansıdı. Vurgun ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, ölen kişinin 52 yaşındaki Mustafa Ş. olduğu belirlendi. Polis ve itfaiye geniş çaplı soruşturma başlattı. Merkez Osmangazi ilçesi İnkaya Mahallesi İlim Sokak’ta 3 katlı villada bir kişinin yaralandığı patlama ve yangın sonrası yapılan incelemede, bodrum katında ceset bulundu. Sahiplerinin yurt dışında olduğu tespit edilen villada bahçıvanlık yapan Ali Vurgun, henüz belirlenemeyen sebeple çıkan yangında yaralandı. 40 yaşındaki Vurgun alevler içinde kendisini dışarı attı. Komşular hemen yardıma koştu. O anlar başka bir villanın güvenlik kamerasına yansıdı. Vurgun 112 ambulansıyla kaldırıldığı Şehir Hastanesi yanık ünitesinde ağır yaralı olarak tedaviye alındı. Olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri üst katları da saran ve camları patlayan villadaki yangını söndürdü. Ek 112 ekibi de bölgeye sevk edildi. Polis ve itfaiye ekipleri yaptıkları araştırmada villada Mustafa Ş.’ye (52) ait olduğu düşünülen yanmış bir ceset buldu. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından cenaze otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı Yangının çıkış sebebi, cesedi bulunan kişinin ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması sürüyor. Yandaki bir villanın güvenlik kamerasını inceleyen ekipler, villadan duman yükseldiğini, bahçıvanın alev alan kıyafetleriyle kendini sokağa attığını ve komşularının yardımıyla ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirledi.