GENEL - 15 Ocak 2020 Çarşamba 13:00

Kibar: "Fatsa artık çöp kokmayacak"

A
A
A
Kibar: "Fatsa artık çöp kokmayacak"

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın en önemli sorunlarından biri olan çöp sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın en önemli sorunlarından biri olan çöp sorununu çözüme kavuşturduklarını söyledi.


Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ayazlı Mahallesi’ndeki çöp toplama alanının kapatılmasından sonra çevreye uyumlu ıslah çalışmalarının başlatıldığı alanda Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Sefa Okutucu, Atık Yönetimi ve Tesisler Şube Müdürü Tuğberk Erarslan, Kimya Mühendisi Ayten Çalış ve Biyolog Burçak Köken ile rehabilitesine başlanan eski çöp alanında incelemelerde bulundu.


Başkan Kibar burada yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çöp konusunda desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ettiklerini belirterek, “Eski çöp alanın çevreye tekrar uyumlu hale getirip rehabilite edilip yeşil alana dönüştürülmesi için gerekli talimatları verdim. En kısa süre içinde bu alan ağaçlandırılacaktır” dedi.


Başkan Kibar inceleme sonunda yaptığı açıklamada, “Yönetime geldikten sonra Fatsa’da her sorunun, her problemin muhatabı biz olacağız demiştik. Ben ve arkadaşlarım Fatsa sevdası, Fatsa aşkı ile hemhal olurken; elbette bir takım sorunlar, sıkıntılar çözülmesi gereken acil konular olduğunu biliyorduk. Göreve geldikten hemen sonra stratejik eylem planını hazırlayarak çalışmalarımızı başlattık. Ve bu kapsamda, Fatsa’nın en önemli sorunlarından biri olan çöp sorununu çözüme kavuşturduk” diye konuştu.



“Fatsa’ya bir daha çöp dökülmeyecek”


Çöpün Fatsa’ya dökülmemesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile yapmış oldukları istişareler sonucu Fatsa’da bulunan ve Fatsa’nın en önemli sorunlarından biri olan çöp toplama alanının kapatılmasına karar verildiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Şimdi ise bu alanın ıslah çalışmalarını başlattık. Bundan sonra Fatsa’da toplanan çöplerin Ünye’nin Cevizdere mevkisinde en son teknoloji ile inşa edilen ‘çöp ayrıştırma tesisinde ayrıştırıldıktan sonra Çaybaşı-İlküvez’de bulunan toprağa ve çevreye en küçük bir zarar vermeyen düzenli depolama alanına götürüleceğini belirtmiştik. Bu alanın ise çevreye tekrar uyumlu hale getirip rehabilite edilip yeşil alana dönüştürülmesi için gerekli talimatları verdim. En kısa süre içinde bu alan ağaçlandırılacaktır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Tomruk yerine uyuşturucu taşımışlar Antalya’dan Karabük’ün Yenice ilçesine uyuşturucu madde getiren iki kişi yapılan operasyonla yakalanırken, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Erkan Yirmibeş (29) ve Samet Çalıkbaşı’ın (23) il dışından Karabük’e 78 YA 460 plakalı tır ile “uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği” ihbarı alan Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda, tır Yenice yol kontrol noktasında durduruldu. Şahısların üzerinde ve tırda yapılan aramada; 8.11 gram peçeteye emdirilmiş metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde, 2 adet uyuşturucu madde, 1 adet uyuşturucu olduğu değerlendirilen sentetik ecza hap, 42 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 3 adet çarşaf olarak nitelendirilen sigara sarma kağıdı ambalajı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi. Jandarma ekipleri ayrıca Gökhan Durmuş (30), Sezgin Acar (36) ve Hüsnü Gökhan Ayan’ın (23) da il dışından 54 GA 626 plakalı araç ile uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği bilgisi üzerine aracı kontrol noktasında durdurarak yaptıkları aramada, 4 gram esrar maddesi, 5 gram metamfetamin ele geçirdi.