GENEL - 01 Ağustos 2019 Perşembe 17:29

Melet’e ikinci köprü yapılıyor

A
A
A
Melet’e ikinci köprü yapılıyor

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında toplandı.

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında toplandı.


Ordu Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan Ordu OSB Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen Müteşebbis Heyet Toplantısına, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, Ordu OSB Başkan Vekili Murat Şimşek, OBB Genel Sekreter Yardımcısı Suat Olgun, Ordu OSB Müdürü Olgun Topkaya ve Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı.


Ordu OSB’nin genel durumu hakkında brifing sunumu ile başlayan toplantıda; Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, halihazırda Karşıyaka Mahallesi’nden geçmekte olan Ordu Çevre Yolu trafiğini rahatlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve Ordu Organize Sanayi Bölgesi içerisinden geçerek, Melet Irmağı üzerine yapılacak köprü ile birlikte Dörtyol Kavşağı’na bağlanacak alternatif yol yapımı konusunda bilgilendirmede bulunuldu.


Toplantıda ayrıca, Ordu Organize Sanayi Bölgesinin ana yolunu oluşturan Muhsin Tercan Sokağının aşınan yolunun Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılması, OSB içerisinde yer alan bir parselle ilgili imar planı tadilatı yapılması, OSB içerisindeki işletmelerin kullandığı su tedariki ve su fiyatları konusunda müzakereler yapıldı. Ordu OSB’nin sorun ve ihtiyaçları değerlendirildi.


Toplantının sonunda, Vali Seddar Yavuz tarafından Ordu 2. OSB, Fatsa ilave OSB ve Ünye OSB ile ilgili yürütülen çalışmalar ve son durumları hakkında toplantıya katılanlara detaylı bilgilendirmede bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı. Çorum’da, 2019 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Çorum İl Şube Müdürlüğü sınırları içerisinde gerçekleştirilen arazi inceleme çalışmalarında dünyanın uçabilen en ağır (5,6-18 kilogram) kuşlarından biri olan toy kuşu gözlemlenmişti. Toy kuşu, Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) listesine göre soyu tükenme tehlikesi büyük olan (VU) olan kuşlar listesinde yer alıyor. Tüm dünyada sayılarının sadece 44 bin ile 57 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. 2004 yılında Türkiye’de toy popülasyonunun 764-bin 250 birey arasında olduğu tahmin ediliyorken 2016 yılında gerçekleştirilen envanter çalışmalarında 504 birey tespit edilmişti. Bu zamana kadar habitat kaybı, tarım arazilerinin açılması ve avlanma gibi çeşitli nedenlerle sayıları azalan toy kuşları bütün dünyada yok olma sınırına yaklaştı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü tarafından envanter ve izleme çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzce Toy Kuşu (Otis tarda)’na yönelik olarak hazırlanan ve uygulamaya konulan ’Toy Tür Eylem Planı’ çerçevesinde tanımlanan faaliyetlerin uygulanması her yıl yapılıyor. Eylem planı çerçevesinde, Çorum ilinde envanter ve izleme çalışması Bölge Müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğü elemanlarının katılımı ile tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde 100-500 arasında birey kaldığı tahmin edilmekte olup eylem planı kapsamında envanter ve izleme çalışmaları eş tutma, üreme, kuluçka, yavru büyütme dönemi olarak yıllar itibari ile devam edecektir” ifadelerine yer verildi.