- 30 Kasım 2020 Pazartesi 14:42

Ordu’da ev ziyaretleri iptal edilebilir

A
A
A
Ordu’da ev ziyaretleri iptal edilebilir

Ordu’da son haftalarda artış eğilimi gösteren korona virüs (Kovid-19) pandemisinde alınan ve alınması gereken tedbirler, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Ordu’da son haftalarda artış eğilimi gösteren korona virüs (Kovid-19) pandemisinde alınan ve alınması gereken tedbirler, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.


Toplantıda konuşan Vali Tuncay Sonel, son günlerde artış hızı gösteren Kovid-19 salgınında ihtiyaç duyulabilecek servis ve yoğun bakım yatak kapasitelerini artırmak amacıyla İl Pandemi Kurulu Kararıyla Ordu’yu rahatlatıcı birtakım önlemlerin alındığını söyledi.


Ordu Şehir Hastanesi ihale ve yapım sürecinin hızlandırılmasıyla birlikte il merkezindeki sağlık altyapısının daha iyi hale geleceğini ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Bu süreçte vatandaşımızı mağdur etmeyecek her türlü kararı alıp, uygulamaya koyacağız. Sağlık camiamız canla başla çalışıyor. Bizler de onlara her türlü desteği ve katkıyı sunuyoruz. Elbirliği ile bu illeti yeneceğiz“ dedi.



Ev ziyaretleri iptal edilebilir


İlçe Kaymakamlarından, sahaya çıkıp, daha etkin bir denetim yapmalarını isteyen Vali Sonel, “İlçelerimizde, ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte sahaya çıkıp, tüm ekibimizle birlikte etkin denetim yapmalıyız. Vatandaşlarımızı ev ziyaretleri yapmamaları konusunda uyarmalıyız. Filyasyon çalışmalarına personel ve araç desteğinde bulunalım. Ayrıca, sağlık çalışanlarımıza moral ve motivasyon sağlayalım” diye konuştu.


Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da evden eve yapılan ziyaretlerin vaka sayısını artırdığını belirterek, evlerin ziyarete kapatılması gerektiğini, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için İlçe Kaymakamlarından destek istedi.


İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın da toplantıda bir sunum yaparak, Kovid-19 pandemisine ilişkin bugüne kadar yapılan test sayısı, vaka durumu, tedavi süreçleri, filyasyon çalışmaları, ilçe bazındaki veriler hakkında Vali Tuncay Sonel ve toplantıya video konferans yoluyla katılan ilçe kaymakamlarına bilgilendirmede bulundu.


Toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri de katıldı. İlçe kaymakamları da video konferans yoluyla katılım sağladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van YYÜ’de TÜBİTAK sergisi Van Yüzüncü Yıl Üniversite ev sahipliğinde TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nın sergi açılışı yapıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında gerçekleştirilen bölge sergisi açılış töreni; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinin katılımıyla yapıldı. 3 bin 915 başvuru sayısıyla Türkiye’deki 12 bölge arasında en çok başvuru sayısına sahip Van bölgesinde gerekli değerlendirmeler sonucunda bölge sergisine katılmaya hak kazanan 105 proje, jüri değerlendirmenin ardından birinci gelenler ülke finalinde gönderilecek. Program açılışında konuşan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini daha ayrıntılı ortaya koyma, sunma ve jüri üyeleri önünde savunması için gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu belirtti. Çavuş, “Bölge sergisi esnasında projeler, jüri üyeleri tarafından bir kez daha sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirilecek ve daha sonra yapılacak ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek. Yarışmanın gerçekleştirilmesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın tebrik ve başarı temennilerine dair açılış mesajının da okunmasının ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Bu program, Van bölgesinde yer alan illerden ve okullardan öğrencilerin gelmeleri ve birbirleri ile tanışma, kaynaşma, arkadaşlıklar kurma, kültürel ve bilimsel pek çok paylaşımlarda ve kazanımlarda bulunma imkânı sağlıyor. Bölge sergisine davet edilen proje sahibi öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, sağlamış oldukları her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi sergi salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisinin 3 gün boyunca jüri üyelerinin yapacağı bilgilendirmenin ardından 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreni ile son bulacağı belirtildi. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ile Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.