ASAYİŞ - 20 Kasım 2020 Cuma 21:34

Ordu’da kafe ve restoranlara kısıtlama denetimi

A
A
A
Ordu’da kafe ve restoranlara kısıtlama denetimi

Ordu’da, korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında saat 20.

Ordu’da, korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında saat 20.00 itibariyle kafe, restoran gibi adreslere denetim gerçekleştirildi.


Altınordu Kaymakamlığınca oluşturulan ve Altınordu İlçe Emniyet Müdürü Kaya Can Ekin, sahada görevli ekiplerin sorumlusu Bekir Ilgın, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyesi Zabıta ekipleri, emniyet, sağlık müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sağlık ekiplerinden oluşan ortak denetim ekibi, restoran, kafe gibi saat 20.00 itibariyle müşteri kabul etmemesi gereken işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Altınordu ilçesi Akyazı sahil bandında gerçekleşen denetimlerde ekipler, yeni kısıtlamalar ile ilgili işyeri sahipleri ve çalışanlarının konu hakkındaki sorularını yanıtlarken, içeride müşteri olup olmadığı da kontrol edildi.


İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, "Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Bu çerçevede 17 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 20 Kasım 2020 Cuma günü saat 20.00’den itibaren geçerli olacak şekilde, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00’den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir” ifadelerine yer verilmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."