ASAYİŞ - 13 Eylül 2018 Perşembe 14:13

Ordu’daki FETÖ/PDY davaları

A
A
A
Ordu’daki FETÖ/PDY davaları

Ordu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sözde ’Ordu ili sıkı yönetim komutanı’ olması planlanan eski albayın da aralarında bulunduğu toplam 21 sanığın yargılanması sürüyor.

Ordu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sözde ’Ordu ili sıkı yönetim komutanı’ olması planlanan eski albayın da aralarında bulunduğu toplam 21 sanığın yargılanması sürüyor.


Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde sözde ’Ordu ili sıkıyönetim komutanı’ olması planlanan ve Albay Y.Ö., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu olduğu Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldı. Duruşmada, tanıkların beyanları da SEGBİS ile dinlendi.


Hakkında, ’anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme dışında başka suç işleme’ ve ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan dava açılan Y.Ö.’nün duruşması devam etti. Duruşmadaki savunmasında, uzun suredir darbeye karışmadığı halde tutuklu olduğunu iddia eden Y.Ö., 2 yılı aşkın bir süredir suçsuz bir şekilde tutuklu kaldığını ileri sürdü. Ekonomik, sosyal, psikolojik ve ailevi sıkıntılar çektiğini iddia eden eski Albay Y.Ö., beraat talep etti.


Duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Y.Ö.’nün tanığı eski Jandarma Binbaşı K.Ç. meslekten ihraç olmadan önce Tunceli’de görev yaparken sanık ile tanıştıklarını, mesleki konularda görüştüklerini iddia etti. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Sanıklardan tutuksuz yargılanan Ş.Y. ise kendisinin örgütün haberleşme programı olan ’ByLock’u telefonunu kurmadığını ve kullanmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti sanığı, kuvvetli suç şüphesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan N.D.D. de örgüt hakkında bildiği her şeyi anlattığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti tarafından sanığa, 1 yıl 6 ay 22 gün ceza verildi.


Tutuksuz yargılanan N.A.’nın ise beraatına karar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.