GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 12:20

Ordu’dan Mehmetçiğe destek

A
A
A
Ordu’dan Mehmetçiğe destek

Ordu’da bir araya gelen okul servis şoförleri, Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için yaklaşık 250 araçla şehir turu düzenledi.

Ordu’da bir araya gelen okul servis şoförleri, Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek için yaklaşık 250 araçla şehir turu düzenledi.


Türkiye’nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat’ın doğusuna düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekatı’ dün başladı. Tüm Türkiye’nin destek verdiği harekata Ordulu servis şoförlerinden de destek geldi. Kent merkezinde toplanan yaklaşık 250 servis şoförü, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoy düzenleyerek şehir turu attı. Etkinlik hakkında bilgi veren Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adem Yavuz, “Dün kahraman ordumuzun Suriye’de yaptığı operasyona destek vermek için servisçi ve taksici arkadaşlarımız böyle bir organizasyon düzenlemişler. Buradaki amacımız askerlerimize destek vermek. Niyetimiz halisane, Allah devletimize, milletimize ve askerimize zeval vermesin. Bu niyetle buraya toplandık” dedi.



“Harekata katılan görevli personellerimizin çocuklarından servis ücreti alınmayacak”


Altınordu Öğrenci Servisi Taşıyıcıları Kooperatif Başkanı Şenol Gedikoğlu da Türk ordusunun yanında olduklarını belirterek, harekatta görev yapan personellerin çocuklarından servis ücreti alınmayacağını ifade etti. Gedikoğlu, “Kahraman Türk ordumuzun sınır güvenliğini sağlamak ve bölgedeki istikrarı sağlamak için başlatılmış Barış Pınarı Harekatı’na biz de servisçi camiası olarak, arkadaşlarımızdan gelen talep üzerine destek vermek için böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca bu harekata katılan tüm görevli personellerimizin çocuklarından servis ücreti almayacağız bugünden itibaren. Onlar orada görevini yapıyor, biz de burada üzerimize düşen görevi yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.


Şehir merkezinde konvoy eşliğinde ilerleyen servisçiler, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ’de gerçekleştirildi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı’na yönelik olarak, “Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği” gerçekleştirdi. HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.