GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 16:07

Türkiye’nin en tatlı projesi tamamlanmak üzere

A
A
A
Türkiye’nin en tatlı projesi tamamlanmak üzere

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve yüzde 80’i tamamlanan ‘Çikolata Park Projesi’nin, bahar aylarında hizmete girmesi planlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve yüzde 80’i tamamlanan ‘Çikolata Park Projesi’nin, bahar aylarında hizmete girmesi planlanıyor.


Fındık üretiminde ilk sırada yer alan Ordu’da, ürünün en fazla kullanıldığı alana yönelik Ordu Büyükşehir Belediyesince yürütülen ve Gülyalı ilçesinde yapımı süren “Çikolata Park Projesi”nin, yüzde 80’i tamamlandı. Türkiye’nin en tatlı projesi olarak adlandırılan parkın yapımı, Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının yakınında 60 dönüm alan üzerinde devam ediyor.


Kentin turizm ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlaması planlanan proje kapsamında, Türkiye’nin en önemli ürünlerinden fındığın kullanıldığı çikolatanın imalat ve satış noktaları yapılıyor. Deniz kenarındaki projede fındığın tarihini yansıtan müzenin yanı sıra seyir terası, çocuk oyun parkı ile sportif alanlar, restoran, düğün salonları ve çok amaçlı salon da yer alacak. “Çikolata Park Projesi”nin, yılbaşında tamamlanması ve nisan, mayıs ayında da hizmete girmesi hedefleniyor.



“İçerisinde fındık müzesi de olacak”


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projeyi yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ile yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Yeme içme ve çikolata üretim mekanları, nikah salonları, çok amaçlı salonlar olmak üzere çok geniş bir yapının ortaya çıkartılacağını aktaran Tekintaş, kır düğünü yapılabilecek özel mekan, halı saha, basketbol sahası, yeşil alan, yürüme yolları, denize açık iskele, yaklaşık 300 araçlık otoparkın da içinde bulunduğu alanın günü birlik vakit geçirilebileceği özel mekanlardan biri olacağını aktardı. 2014 sonunda yapımına başlanan projenin, neredeyse kullanabilecek noktaya kadar geldiğine dikkat çeken Tekintaş, proje içerisinde fındığa ilişkin müze oluşturulmasının da hedeflendiğini ifade etti.



“Yılbaşına kadar hizmete açılması hedefleniyor”


Projenin en güzel yerlerden birisi olacağını da aktaran Tekintaş, “Bu yapıyı yılbaşına kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İnşallah nisan, mayıs ayı itibarıyla hem hizmet sunumu hem de mekanların güzellikleri ortaya çıkmış olacak” diyerek, sosyal hayata katkı sunacak projenin aynı zamanda ekonomik katkısının da büyük olduğuna belirtti.



“İstihdama katkı sunacak”


“Temel ürünlerinden biri fındık olan çikolatanın burada en iyi şekilde yapımını ve sunumunu sağlayacak bir alan inşa ediliyor” diyen Tekintaş, projenin istihdama da katkı sunacağına dikkat çekerek, şöyle konutu:


“Diğer taraftan da asıl olan istihdamdır. İstihdam açısından da bakınca hem üretim hem satış sürecinde çok sayıda arkadaşımız çalışacak. 70’in üzerinde kişinin çalışacağı bir mekân olacak. Dolayısıyla Gülyalı’daki kardeşlerimize de teknik olarak gıda mühendisi, makine mühendisleri gibi birçok kişiye katkı sunacak. Diğer taraftan da sosyal amaçlı olduğu için sportif faaliyetlere de katkı sunabilecek bir alana dönecek.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”