EĞİTİM - 07 Ekim 2021 Perşembe 17:39

Ünye’de ‘Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor’ etkinliği düzenlendi

A
A
A
Ünye’de ‘Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor’ etkinliği düzenlendi

Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 gün boyunca sürecek olan ‘Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor’ adı altında bilim şenliği etkinliği başladı.

Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 gün boyunca sürecek olan ‘Kadılar Şehri Bilimle Şenleniyor’ adı altında bilim şenliği etkinliği başladı.


Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile 7-8-9 ekim tarihlerinde 3 gün sürecek şenlik, Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde seçilen 53 projeden biri olarak hayata geçirildi. Ünye Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu şenlikte çok sayıda bilimsel atölyede öğrenciler uygulamalı bilimsel çalışmalar yapabilecek.


Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle açılan etkinlikte konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen ve ilçemizde ilk defa gerçekleştirilen projenin hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür etti.


Etkinlik ile Türkiye’nin geleceği olan gençler ve çocukların ufkunun gelişeceğine inandığını söyleyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimsel gelişmeleri yakında takip edebilecekleri ve uygulayarak öğrenme fırsatı bulacakları projelere son derece önem veriyoruz. Ünye Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle proje ortaklığı şeklinde gerçekleştirdiğimiz bu önemli projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimize bilimle iç içe gelişmeleri yakından takip eden ve yeni projeler ortaya koyan bir nesil olma yolunda başarılar diliyorum” diye konuştu.


Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise, ilçede ilk defa düzenlenen bilim şenliğinin hayırlı olmasını temenni etti.


Konuşmaların ardından açılış programı halk oyunları gösterile ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından etkinliğin açılışı gerçekleştirilirken protokol, daha sonra etkinlik alanında kurulan bilimsel atölyeleri ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.