GENEL - 22 Ocak 2019 Salı 08:49

Ürettiği balı sosyal medyadan satıyor, giderek takipçi sayısı artıyor

A
A
A
Ürettiği balı sosyal medyadan satıyor, giderek takipçi sayısı artıyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, ürettiği balların satışını sosyal medya üzerinden yapıyor.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, ürettiği balların satışını sosyal medya üzerinden yapıyor. Türkiye çapında sosyal medya üzerinden satış gerçekleştiren Yirmibeşoğlu, yurt dışında bile bal gönderiyor.


Fatsa ilçesine bağlı İslamdağ Mahallesi’nde yaşayan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, yaklaşık 20 yıl boyunca İstanbul’da yaşadı. Elektrik teknisyeni olarak çalıştığı esnada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine, köyüne dönmeye karar veren Yirmibeşoğlu, anne ve babasından kalan arı petekleri ile ilgilenmeye başladı. Bal sattığı bir kişinin, fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşması sonucu takipçi sayısı artan üretici, ballarının satışını buradan da yapmayı hedefledi.


’Balcı Abdulkadir’ isimli bir sosyal medya sayfası açan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, kısa sürece binlerce takipçiye ulaşmayı başardı. Ailesinden devraldığı 20 arı peteğinin sayısını 300’e kadar çıkartan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, Türkiye’deki illerin yanı sıra yurt dışından dahi sipariş aldığını belirtti. Yirmibeşoğlu, sosyal medya üzerinden de satış yaptığı için müşterilerinin bir kısmını tanımıyor.



“Neredeyse her gün kargo ile bal gönderiyorum”


Neredeyse hemen her gün kargoyla farklı illere bal gönderimi yaptığını anlatan Abdulkadir Yirmibeşoğlu, büyük şehirlerde yaşayan insanları da köylerde yaşamaya davet etti. Sosyal medya sayesinde gün geçtikçe tanınmaya başladığını aktaran Yirmibeşoğlu, “Sokakta gezerken bile artık tanımaya başladılar. Sosyal medyadan takip edenler çok. Başta İstanbul olmak üzere Avrupa’dan bile gelenler var. Telefon yolu ve internet üzerinden de yazıp bal isteyenler oluyor” dedi.



Yurt dışına da sipariş gönderiyor


Hedefinin kovan sayısını arttırarak, insanlara doğal ve organik ürünler yedirmek olduğunu ifade eden Yirmibeşoğlu, “Artık insanlar doğal ürünlere ihtiyaç duyuyor. Biz de bu doğal ürünleri yaymak istiyoruz. Ürünlerimize şeker ve glikoz katkısı vermeyiz, insan sağlığına değer veriyoruz. Sosyal medyadan mesaj atıyorlar, adreslerini yazıyorlar biz de gönderiyoruz. Almanya’dan dahi isteyenler oluyor, onlara da tırcılarla gönderiyorum” şeklinde konuştu.



“Ben müşterilerimi tanıyamıyorum ama onlar beni tanıyor”


En fazla sosyal medya üzerinden satış yaptığı için, müşterilerinin çoğu ile tanışamadığını da söyleyen Yirmibeşoğlu, “Ben müşterilerimin hiçbirini tanımıyorum ama vermiş olduğum isimler arasında Türkiye’deki tanınmış kişiler de var. Onlar bizi tanıdı ama biz onları tanıyamadık. Balları pazarda, bakkalda toptan olarak satmıyorum. Alıcılar bana sosyal medya üzerinden ve cep telefonu numaramla ulaşıyor. Benim satışım perakende. Bize inanan ve güvenen sosyal medya üzerinden alıyor” ifadelerine yer verdi.


Yaklaşık arı 300 peteğinin olduğunu ve kestane balı, süzme çiçek balı, kara kovan balı ve deli bal üretimi yaptığının altını çizen Yirmibeşoğlu, bu işe 20 arı peteğiyle başladığını da dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Ankara Emre Belözoğlu: “Sosyal medya lağım çukuru” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bütün futbolcuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Bugün Beşiktaş’a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğu tarafları açıklayan Belözoğlu, sezon genelini değerlendirerek, “Skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Bu takımın ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, skor üretemediklerinden dolayı üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı.” "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur" Maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Morutan ile ilgili konuşan Belözoğlu, "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur. Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" dedi. “Sosyal medya lağım çukuru” Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini’ söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”