GENEL - 30 Kasım 2018 Cuma 11:52

Vali Yavuz: “Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır”

A
A
A
Vali Yavuz: “Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, “Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır. Devletimizin, ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaştığı kılcal damarlarıdır” dedi.


Fatsa’da 89 mahalle muhtarı ile düzenlediği istişare toplantısında bir araya gelen Yavuz, mahalle muhtarlarının sorun, şikayet, ihtiyaç ve taleplerini dinledi. Vali Seddar Yavuz muhtar toplantısında yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımız bizim dokunan elimiz, gören gözümüz, işiten kulağımızdır. Devletimizin, ülkemizin en ücra köşesine kadar ulaştığı kılcal damarlarıdır. Bu vesileyle sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yönetim sistemini yeniliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, vatandaşıyla daha iç içe, daha yakın, emreden-buyuran devletten, işbirliği yapan, dinleyen bir devlet anlayışına doğru evriliyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, bütün muhtarlarımıza, toplumumuzun tüm kesimlerine açık hale getirilmiştir. Buna paralel olarak devletin tüm kurumları, vatandaşımızın daha çok yanındadır. Bu zihinsel bir değişim, köklü bir anlayış değişikliğidir. Bu değişikliği gerçekleştirebilmek, kamu açısından çok da kolay değildir” şeklinde konuştu.


Vali Yavuz daha sonra söz alan mahalle muhtarlarının şikayet ve taleplerini dinledi. İlgili birimlere sorunların çözülmesi için talimatlar verdi.


Toplantıya Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile MGÜ arasında iş birliği protokolü imzalandı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. MSKÜ’de gerçekleşen törende protokol, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ile MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından imzalandı. Protokol kapsamında müzik uygulamaları başta olmak üzere akademik personeller ve öğrenciler arasında deneyim arttırıcı iş birliği ve ilgili alanlarda eğitim faaliyetlerinde ortak çalışmalar yapılacak. Türk müziği odaklı ortak projeler yürütülecek olan protokol kapsamında, müzik alanında yapılan bilimsel çalışma ve araştırmalarda; bilgi, sanat ve teknoloji üretiminde; bilimsel verileri yaymada, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunan her türlü kültürel faaliyetlerde taraflar birbirine destek verecek. Protokolün Muğla ve Ankara için hayırlı olmasını dileyen Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, “Üniversitemizdeki hocalarımızın ve öğrencilerimizin selamını getirdim. İnşallah önümüzdeki dönem bu iş birliği fiiliyatla kendini gösterir. Güzel projeler yapacağımıza inanıyorum. Her iki üniversite için hayırlı olsun” dedi. MGÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden’e teşekkür eden MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise, “Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile kuracağımız akademik iş birliği protokolünün her iki üniversite için de hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu protokolün Muğla ve Ankara arasında bir köprü olacağına ve deneyim arttırıcı projeler yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Aydın Miniklerin yetenekleri bu fuarda tespit ediliyor Aydın’da bu yıl 11’ncisi düzenlenen ve 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Fuarı’nın en ilgi çeken stantlarından biri Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Belgesem Mesleki Belgelendirme ve İş Makineleri Operatörlük Eğitim Kursu’nun standı oldu. Tanıtımın yanı sıra miniklerin yeteneklerinin de tespit edildiği fuarda geleceğin iş makinesi operatörlerinin yetenekleri keşfedildi. Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın, Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’na 11’inci kez ev sahipliği yapıyor. Aydın Ticaret Borsası öncülüğünde 18-21 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuar, düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilerine açtı. Tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları ve ziyaretçileri bir araya getiren fuara, yetişkinlerin yanı sıra miniklerin de ilgisi yoğun oldu. Aydın-Muğla yolu üzerinde bulunan Efeler Pamuk Tarım Satış Kooperatifi depolarında düzenlenen fuarın açılışını Aydın Valisi Yakup Canbolat ve beraberindeki protokol üyeleri yaptı. 550 firmanın yer aldığı fuarda iş makinelerine ilgi duyan yetişkin ve çocuklar Aydın’da faaliyetlerini sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Belgesem Mesleki Belgelendirme ve İş Makineleri Operatörlük Eğitim Kursu’nun standına akın etti. Yetişkinlerin yanı sıra çocuklar da gerçek kepçelere uzman eğiticiler eşliğinde iş makinesi kullanmanın keyfini yaşadı. Pek çok oyun oynarcasına kullandığı iş makinelerinin koltuğundan kalkmak istemezken özellikle çocukların küçük bir eğitimden sonra koskoca iş makinelerini kullanmadaki yetenekleri görenleri şaşırttı. “Dönem makineleşme dönemi” Bugün tarımdan hayvancılığa, inşaattan sanayiye kadar her alanda hızlı ve kolay işlemin iş makineleri sayesinde gerçekleştirildiğini belirten Belgesem’in kurucu ve eğitmenlerinden Okan Sezgin, “Dönem artık makine ve teknoloji dönemi. Makineleşmeyi başardık, ancak iş makinelerini hakkıyla kullanabilecek kişilerin sayısı ihtiyacı karşılayamaz oldu. Bu nedenle açtığımız kurslarda iş makinesi operatörü yetiştiriyoruz. Fuar dolayısıyla biz de stant açıp bir yandan iş makinelerinin tanıtımını yapıp diğer yandan da geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeteneklerini tespit etmek istedik. Çocuklarımız çok yetenekli çıktı. Fuar boyunca iş makinelerine ilgi duyan herkesin yeteneğini tespit emesi için de hizmet vereceğiz” dedi.