GENEL - 23 Ekim 2016 Pazar 13:21

Babalar ve oğulları kampta buluştu

A
A
A
Babalar ve oğulları kampta buluştu

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Kız Yusuflu köyünde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Aslantaş Gençlik Kampı’nda “Baba-Oğul Kamptayız” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan babalar ve oğulları aralarındaki bağı güçlendirdi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Baba-Oğul Kamptayız" ve "Anne-Kız Kamptayız" projeleri, Osmaniye’de babalar ve oğulların katılımı ile başladı. Etkinliğe babalar ve oğullar olmak üzere toplam 140 kişi katıldı. Kamplarda, toplumun önemli yapı taşı olan ve çağın getirdiği olumsuzluklarla bozulmaya başlayan ailenin korunması, çocukların ebeveynleri ile birlikte zaman geçirmelerinin sağlanması, aralarındaki bağın güçlendirilmesi, kaybedilmeye başlanan milli, manevi, sosyal ve kültürel değerlerimize sahip çıkılması, ailelerin sanal yaşamdan kurtarılması, yeni dostluklar edinilmesi amaçlanıyor.
Kamp süresince katılımcılar paintball, okçuluk, mini golf, matrak, halk oyunları, el sanatları, sportif faaliyetler, eğitimler gibi etkinliklerin yanı sıra serbest zamanlarda da birbiriyle sohbet etme imkanı buluyor. Kampa katılan babalar, bu tür etkinliklere ilk defa oğulları ile katıldığını belirterek, kamptan memnun kaldıklarını ve bu tür etkinliklerin sıklıkla yapılmasını istediler.
Kampın açılışına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Dairesi Başkanı Osman Çetiner, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Cemil Bedir, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir katıldı.
Anne-Kız Kamptayız programının ise 28-30 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP’li Emir: "İçişleri Bakanı’ndan randevu aldık, birazdan gideceğiz" Cumhuriyet Halk Partili Murat Emir, "Bu krizin mutlaka bir iletişimle çözülmesi gerektiğini söylüyoruz ve buna inanıyoruz. Tam da bu nedenle İçişleri Bakanı’ndan randevu aldık. Birazdan gideceğiz" dedi. Cumhuriyet Halk Partili Murat Emir CHP Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Emir, "Bu saldırı hukuksuzdur, haksızdır, dolayısıyla kabul etmiyoruz ve kabul etmeyeceğiz. Biz bunları söylerken bir yandan da Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine, sorumluluğuna yakışır şekilde bir iletişim kurarak bu krizi bu demokrasi krizini olabilecek en az hasarla atlatmanın çarelerine baktık. İletişim kurmaya çalıştık" ifadelerini kullandı. Uzlaşmak adına Kılıçdaroğlu tarafıyla görüştüklerini belirten Emir, "Nitekim dün akşamın geç saatlerine kadar 2 milletvekili arkadaşımızla ben ve Suat Özçağdaş birlikte bugün için bugün öğlen saatleri saat 12 için sözleşmiştik ve özellikle kurultayın tarihini kesinleştirmek ve belirlemek üzere toplanacaktık" dedi. "Buradan çıkışın bir tek yolu vardır, o da acil kurultaydır" Acilen kurultay tarihinin verilmesi gerektiğini dile getiren Emir, "Buradan çıkışın bir tek yolu vardır, o da acil kurultaydır. Madem ki bizim yaptığımız olağan kurultayı saymıyorsunuz, o halde getirin sandığı, hangi delegeyle istiyorsanız onunla kurultay yapalım" açıklamasında bulundu. "İçişleri Bakanı’ndan randevu aldık, birazdan gideceğiz" Emir, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den randevu aldıklarını söyleyerek "Biz ne ülkemizin ne halkımızın ne de Cumhuriyet Halk Partililerin böyle bir krizi hak etmediğini ve bu krizin mutlaka bir iletişimle çözülmesi gerektiğini söylüyoruz ve buna inanıyoruz. Tam da bu nedenle İçişleri Bakanı’ndan randevu aldık. Birazdan gideceğiz. Görüşlerimizi, taleplerimizi, bize göre kritik noktaları arz edeceğiz ve İçişleri Bakanı’ndan da gerçekten hiç kimsenin burnunun kanamadığı, hiçbir polis memurumuza en ufak bir hamlenin yapılmadığı, üniformalarının çizilmediği, demokrasimizin yara almadığı, tam tersine demokrasimiz adına umut büyüteceğimiz bir adımın olacağı bir çözüm bekliyoruz. Bunun için görüşeceğiz" diye konuştu.