YEREL HABERLER - 31 Ekim 2016 Pazartesi 15:16

Osmaniye’de arıcılara eğitim

A
A
A
Osmaniye’de arıcılara eğitim

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye’de bal üretiminin artmasının
bilinçli ve eğitimli arıcılarla mümkün olabileceğini söyledi.
Sağlam, Adana Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğü katkıları ile arı hastalıkları ile ilgili düzenlene eğitim toplantısında, arıcılık olarak koloni sayısı bakımından dünyada ilk sıralarda yer alan Türkiye’de verimin artırılması gerektiğini bununda bilinçli ve eğitimli arıcılar ile gerçekleşebileceğini vurguladı.
Arı yetiştiriciliğinin zahmetli ancak kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Sağlam, ”Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada il müdürlüğü olarak arı yetiştiricilerimizin yanında olacağız. Yaptığımız bu toplantı ülkemiz ve ilimiz arıcılığına hayırlı olur inşallah” dedi.
Konuşmaların ardından Adana Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğünden Dr. Mansur Seymen Seğmenoğlu ve Veteriner Hekim Osman Sezer tarafından arı yetiştiricilerine arılarda görülen bakteriyel-viral-paraziter hastalıklar, kovan içi ve kovan dışı zararlılar, arılarda kullanılan veteriner ilaçlarının nasıl kullanılacağı ve arılara zarar veren tarım ilaçlarından nasıl korunulması gerektiği hakkında bilgi verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump ve bazı ülkelerinin liderleri ile telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Âl-i Halife, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Âl Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Münir ile ABD Başkanlık Kabine üyeleriyle telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. İran ve Orta Doğu’daki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her zaman sorunların diyalog ve diplomasi ile çözülmesini savunduğunu, İran’la diplomatik sürecin Başkan Trump’ın ifade ettiği seviyeye gelmesinden memnuniyet duyduğumuzu, varılacak mutabakatın Hürmüz Boğazı’ndan serbest geçişleri temin etmek suretiyle bölgenin istikrarını destekleyeceğini, bu durumun dünya ekonomisini de rahatlatacağını belirtti. Müzakere sürecine katkı veren ülkelere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la varılabilecek mutabakatın uygulanması aşamasında Türkiye olarak her türlü desteği sağlamaya hazır olduğumuzu, Türkiye’nin bölgenin tümünde barışın hakim kılınması için çaba gösterdiğini, İran bağlamında nükleer mesele dahil pürüzlü görünen konularda süreç içinde uygun çözümler bulunulabileceğine inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, bölge ülkelerinin birbirlerine tehdit oluşturmayacağı yeni bir dönem arzu ettiğini ve adil bir barışın kaybedeni olmayacağını vurguladı.