ASAYİŞ - 02 Mayıs 2021 Pazar 18:46

Kediyi vurmak isterken yanlışlıkla amcasının oğlunu vurdu

A
A
A
Kediyi vurmak isterken yanlışlıkla amcasının oğlunu vurdu

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde beslediği tavşanları öldüren kedileri vurmak için av tüfeği ile ateş açan genç yanlışlıkla amcasının oğlunu vurdu.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde beslediği tavşanları öldüren kedileri vurmak için av tüfeği ile ateş açan genç yanlışlıkla amcasının oğlunu vurdu.



Edinilen bilgiye göre, Düziçi ilçesine bağlı Çerçioğlu köyünde tavşan besleyen 15 yaşındaki Süleyman Ergen’in tavşanlarını kediler öldürmeye başladı. Bunun üzerine tavşanlarını korumak için av tüfeği ile kedileri öldürmek isteyen Süleyman Ergen, ateş etti. Ergen’in tüfeğinden çıkan saçmalar amcasının oğlu 12 yaşındaki Onur Ergen’e isabet etti. Yaralanan Onur Ergen olay yerine çağrılan ambulansla Düziçi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Onur Ergen’in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Şadi Özdemir: En doğru kararı Nilüferliler verecek CHP’nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, 31 Mart yerel seçimlerinde herkesi sandığa davet ederek, “Herkes kendi geleceği için oyunu kullanmalı, sandığa sahip çıkmalı. Ben eminim ki en doğru kararı Nilüferliler verecek” dedi. CHP’nin Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, 31 Mart Genel Seçimleri’ne kısa süre kala çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Gün içinde seçim ofisinde seçmenlerle buluşan Özdemir, ziyaretlerde de bulunuyor. Şadi Özdemir, ziyaretler çerçevesinde Mestanlılar Derneği ile Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile buluştu. Mestanlılar Derneği’ndeki ziyarette CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Yalova Belediyesi’nin önceki dönem başkanlarından Vefa Salman, 24. Dönem CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de yer aldı. Ziyarette Mestanlılar Derneği Başkanı Mestaniye Efe, çalışmalarını anlattı. Şadi Özdemir, Balıkesir İl ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de Nilüfer Belediye Meclisi üyesi adayları ve eşi Nuray Özdemir ile birlikte ziyaret ederek Dernek Başkanı İrfan Göktaş ve üyelere projelerini anlattı. Seçim çalışmalarının artık sonuna geldiklerini söyleyen Şadi Özdemir, herkesin sandığa gitmesi çağrısında bulundu. En doğru kararı Nilüferliler’in vereceğini söyleyen Şadi Özdemir, “Nilüfer’e seven 31 Mart’ta sandığa gelsin. Herkes kendisi için, kenti için ve geleceği için oy kullanmalı” dedi.
İstanbul Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı İstanbul’da yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler’de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatıyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu kapsamda en çok başvuru yapılan ilçe ise Bahçelievler oldu. Kampanyadan faydalanan kat maliklerinin paraları yüklenici firmaların hesabına yatmaya başladı. Bu kampanyadan yararlanan Aziz Kaydı, “Geçen günlerde sözleşmeye gittik. Çevre Şehircilik Bakanlığına bağlı Kentsel dönüşüm ofisine sözleşmelerimizi imzaladık. Yarısı bizden, yarısı kredi olarak. 3 yıl sonra ödemeli sözleşmelerimizi imzaladık. 700 bin lira 3 yıl sonra memur zam yarısı gibi bir fiyat uygulanıyor. 3 yıl hiçbir şey uygulanmıyor” ifadelerini kullandı. "Bahçelievler’den rekor katılım sağlandı" “Yarısı bizden” kampanyasına en çok katılımın Bahçelievler’den olduğunu belirten Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Ferhat Servi “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın başlatmış olduğu yarısı bizden kampanyasına ilçemizden rekor bir katılım sağlanmıştır. Katılım sayısı ortalama 27 bindir. 27 bin katılımda yaklaşık 95 bin bağımsız bölüme tekabül etmektedir. İlçemizden bu kampanyadan yararlanacak olacak ilk bir tanesi de arkamızdadır. Bu binamızdan 13 tane bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bu bağımsız bölümün malikleri belediyemizde projelerini onaylatarak kat ittifakını kurmuşlardır. Belediyemize başvuran hak sahiplerimiz bakanlığa bildirildi. Bakanlık maliklerimize hesabına yarısı bizden kampanyamızın sunmuş olduğu 1 milyon 500 bin liralık yarımın 100 bin lirasını taşınma yardımı olarak 700 bin lirasını hibe ve 700 bin lirasını kredi olarak verecektir. Ödemeler bakanlığımız yüzde 10’unda müteahhit adına açılan hesaba paranın yüzde 10’nu yatıracak. Diğer kalan yüzde 30’unu inşaatın kabası bitince yatıracak. Geri kalan yüzde 30’unu inşaatın ince işçiliği bittiğinde yatıracak. Kalan yüzde 30’u ise iskan aldıktan sonra yatıracak. Vatandaşımız geri ödemesi 2 yıl geri ödeme yapmayacak. Sonra ki üçüncü yıl, bir yıl olmak üzere faizsiz ödeme yapacak. Geri kalan 9 yılda tefe, tüfe yarısı oranında faizi birlikte ödemelerini yapacak” dedi. "Vatandaşlar bu kampanya sayesinde nefes aldı" Vatandaşların kampanya sayesinde büyük rahatlık yaşadığını belirten Yüklenici inşaatın Sahibi Selçuk Özer “2023, 4’düncü ayında itibariyle buranın ruhsat başvurusunda bulundum. Bütün süreçleri tamamlayıp, projemizi gerekli mercilere ilettik. Bahçelievler Belediyenin sunmuş oldukları imkanlardan faydalandık. Bu vesile ile vatandaşlar nefes aldı. Bu hibe yarısı bizden kampanyası 700 bin lira kredi, 700 bin hibe kampanyası vatandaşa ciddi bir nefes oldu” şeklinde konuştu.