SPOR - 22 Eylül 2018 Cumartesi 17:26

Osmaniye Belediyesi 2.Motosiklet Festivali coşkuyla başladı

A
A
A
Osmaniye Belediyesi 2.Motosiklet Festivali coşkuyla başladı

Osmaniye Belediyesi 2.

Osmaniye Belediyesi 2. Motosiklet Festivali, büyük bir coşku ile başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden "Tek Teker Arif" lakaplı Arif Razgatlıoğlu anısına gerçekleştirilen Motosiklet Festivalinde, yüzlerce motosiklet akrobasi ustası kentte buluştu. Masal Park otopark alanında ki festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.


İlk olarak sahne alan Osmaniye Belediyesi Mehter takımı sunduğu konser ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Mehter konseri sonrasında Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara ve tüm protokol üyeleri, yarışların startını verdi.


Osmaniye Belediyesi 2. Motosiklet festivali kapsamında gerçekleştirilen, geçtiğimiz yıl ilki Mersin’de ve bu yıl ise ikincisi Osmaniye’de yapılan "Türkiye Akrobasi Şampiyonası" yarışlarında motosiklet ustalarının nefes kesen gösterileri, izleyenleri hayran bıraktı. Türkiye genelinden toplam 14 sporcunun katıldığı yarışlar, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından görevlendirilen jürinin puanlama sistemine göre derecelendirilecek ve iki gün sürecek olan yarışlar sonunda dereceye girenlere Osmaniye Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verilecek.


Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz ve o etkinliğe katılan, yaşamını kaybeden Türkiye genelinde "Tek "Teker Arif" lakabıyla bilinen Arif Razgatlıoğlu anısına bu yıl ikincisini düzenliyoruz. İki gün sürecek olan festivalimiz resmi bir statüye kavuşmuştur. Burada elde edilen sonuçlar, değerler, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından da kabul ve onaylanabilir değerler olarak görünecektir. Dolayısıyla Belediyemiz tarafından düzenlenen ama bakanlığında sonuçlarını kabul ettiği onayladığı, bir yarışma şeklinde gerçekleşecektir. Rutin hizmetler dışında insanlarımıza ve gençlerimize sosyal alanda katkı sağlamak da görevlerimiz arasındadır. Gençlerimizin çok ciddi hünerleri var. Bu hünerlerini gösterebilme fırsatı tanımak adına bu festivali düzenledik. İnşallah bundan sonrada bakanlığımız tarafından da onay gören bu festivalin yapılmasına devam edeceğiz. Bunun şehrimize katkı sağlayacağına, katma değer oluşturacağına ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yarışmacılar sebebiyle de Osmaniye’nin tanınmasına ve tanıtılmasına vesile olacağına inanıyorum. Bütün katılımcılara teşekkür ediyor ve yarışmacılarımıza başarılar diliyorum. Şeklinde konuştu.”


Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Türkiye Akrobasi Yarışları genel Direktörü Yusuf Güder, yarışların ikincisinin düzenlendiğini belirterek, "İlk defa 19 Mayıs’ta Mersin’de düzenlendik ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Kadir Kara’nın da destekleriyle yeni bir branş olma yolunda olan ve dünyada 2012 yılından bu yana yapılan Akrobasi Şampiyonasının ikinci ayağını Osmaniye’de yapıyoruz. Amacımız, sokakta motosiklet kullanan ve akrobasi yapan gençlerimizin, bunun yerinin sokak,cadde, trafik değil pistler olduğunu göstermektir. Bundan dolayı bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya, Valimize, Türkiye Motosiklet Federasyonu temsilcimiz ve görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.


Osmaniye Motosiklet Kulübü Başkanı Serkan Doğan; “Motosiklet tutkunlarını osmaniye’de buluşturan ve böyle bir organizasyona imza atıp desteklerini bizlerden esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız sayın Kadir Kara’ya teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.


Osmaniye Belediyesi 2.Motosiklet Festivali açılış programına Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Osmaniye İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, MHP İl Başkanı Ahmet Melih Loş ve yönetimi, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de asırlık gelenek ’Helva Şenliği’ Niğde merkeze bağlı Yeşilburç köyünde yüzyılı aşkın süredir devam eden Helva Şenliği, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi. Mübadele ile Yunanistan’dan gelen Türklerin yerleştirildiği Niğde’nin Yeşilburç köyünde yüzyılı aşkın zamandır düzenlenen Helva Şenliği, coşkulu şekilde gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliklerde Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, dualar edildi. Yeşilburç köyünün Osmanlı döneminde de özel bir yere sahip olduğunu söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, köyün turizm açısından değerine dikkat çekerek, "Bu köyde yaşayan vatandaşlarımız 100 sene önce Selanik’e 175 kilometre uzaklıktaki Kirifçe köyünde yaşıyorlardı. Lozan Antlaşması çerçevesinde de orada yaşayan Müslüman Türk vatandaşlarımız önce İzmir’e, daha sonra Isparta’ya, akabinde de ilimiz sınırları içerisindeki Uluağaç, Taşlıca köyleri, en sonunda burayı mesken edindiler. Türk soylu vatandaşların mübadele döneminde ne sıkıntılar yaşadığını, burada yaşayan vatandaşlarımız dedelerinden, ninelerinden dinlemişlerdir. Osmanlı döneminde de bu köyümüz bölgenin en önemli, en zengin köylerinden bir tanesiydi. Bugün de baktığımız zaman bu köyümüz gerçekten hem il merkezine yakınlığı, hem taşıdığı turizm potansiyeli anlamında da en güzel, en önemli köylerimizden bir tanesi. Biz de burada görev yaptığımız süre içerisinde köyümüzün bu turizm potansiyelini daha ilerilere taşıyacak adımlar atacağız" dedi. "Yeşilburç köyünü dünyaya tanıtacağız" diyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, bölgenin turizmini geliştirmek için yapılacak yatırımlardan söz etti. Özdemir, "Başta burada Kilise Camii dönüşümü, yürüyüş parkuru, sokaklardaki yenileme ile Yeşilburç hak ettiği değere ulaşacak. Yakın bir zaman içerisinde yolu yeniliyoruz. Bu bölge gerçekten Niğde’nin en gözde bölgesi, doğasıyla, tarihiyle çok kıymetli. İnşallah bu bölgeyi ülkemiz açısından da çok kıymetli bir hale getireceğiz’’ diye konuştu. Yeşilburç Mahallesi Muhtarı Cihan Tuna ise, 100 yılı aşkın süre önce yapılmaya başlayan şenliklerin köy halkına sağlık ve bereket getirmesini diledi. Yapılan konuşmaların ardından odun ateşinde pişirilen kazanlar dolusu helva katılımcılara ikram edildi. Yeşilburç Mahallesi Muhtarlığı ve Derneği tarafından düzenlenen Yeşilburç Helva Şenlikleri’ne Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Gürol Okyar, Yeşilburç Muhtarı Cihan Tuna ile Yeşilburç köyü sakinleri katıldı.
Muğla Muğla’da 75 adet koç ve 625 kilogram yerfıstığı üreticilere dağıtıldı Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kadın Dayanışmasıyla Koyun Yetiştiriciliği Projesi Damızlık Koç Dağıtımı Programı ile Yerfıstığı Üretiminin Arttırılması “ projesi çerçevesinde tohum ve koç dağıtım töreni gerçekleştirildi. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende, 75 kadın üreticisine 75 koç dağıtılırken 30 tarım üreticisine 625 kilogram yerfıstığı tohumu kura ile dağıtıldı. Törende konuşma yapan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak” 2021 yılı yazındaki o asrın felaketi yangınlar, pandemi, Rusya Ukrayna savaşı güney sınırlarımızdaki gelişmeler bölgenin her tarafı ateş çemberi böyle bir süreçte özellikle kırsalda üretmeden kırsalda yerleşimi kentlere taşımadan üretmenin yolu ancak kadın üreticilerimizin özellikle yuvayı yapan dişi kuştur hikayesiyle başlatmış olduğumuz kadın dayanışması ile koyun yetiştiriciliği projemizi hakikaten meyvelerini vermeye devam ediyor. 2022 yılı sonunda yaklaşık 10 milyon liralık bir proje ile başlattığımız 4 bin koyun 160 koç dağıtımı ile başlattığımız sürü adeti bugün itibari ile 5 bin 700’e ulaştı. Bu arada üreticilerimiz koyun yetiştiricilerimiz 236 civarında kuzu satarak ta 1 milyon lira ek gelir elde ettiler. Bu dönemde ’de Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile 750 bin civarındaki katkısı ve 250 bine yakın üretici katkısı ile tarım işletmeleri genel müdürlüğümüzün Bursa Karacabey tarım işletmesinden seçip geldiğimiz 75 adet merinos koçu ihtiyaç sahibi kadınlarımıza üreticilerimize kura ile dağıtımını yapacağız. Bunun için son derece mutluyuz. Yine burada Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce TAKE projesi çerçevesinde ilimizde yer fıstığı üretiminin yaygınlaştırılması için 625 kilogram tohumluk yer fıstığını üreticilerimiz ile buluşturacağız” dedi.
Van Osmanlı’nın Van’daki sembolü yeniden ibadete açıldı 2 bin 700 yıllık görkemli Van Kalesi’nin zirvesindeki Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Osmanlı Devleti’nin yöreye hakimiyetini gösteren sembol bir yapı olan Van Kalesi’nin zirvesindeki Süleyman Han Camii’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Dünyadaki sayılı eski yapılardan biri olan Van Kalesi, aradan geçen 2 bin 700 yıla rağmen bugün büyük kısmıyla hala tüm görkemiyle ayakta duruyor. Urartu Kralı 1. Sarduri tarafından milattan önce 840-825 yıllarında Van Gölü kıyısına inşa edilen kalenin zirvesinde ise Süleyman Han Camii yer alıyor. Van Kalesi’nin siluetini etkileyen önemli kalıntılardan biri olan cami; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği tarafından restore edildi. Restorasyon çalışmaları tamamlanan cami, bugün Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın kıldırdığı Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Kılınan namaz sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi Ozan Balcı, şehrin imar ve inşa edilmesi anlamında büyük gayretlerin olduğunu belirtti. Bu çalışmaların vatandaşın huzuru, refahı ve esenliği için yapıldığını ifade eden Vali Balcı, "Burada valilik başta olmak üzere; siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz, iş dünyamız, çiftçilerimiz, işçilerimiz, basınımız, bürokrasimiz, üniversitemiz toplumun bütün kesimleriyle beraber birbirimizi severek kaynaşarak gelecek kuşaklara hazırlamaya çalışıyoruz. Burada güzel işler oluyor. Bu işleri de inşallah artırarak devam edeceğiz” dedi. “Camimizi bugün ibadete açtık” Görkemli Van Kalesi’nde fetih hatırası olarak Osmanlı Cihan Devleti tarafından bir cami inşa edildiğini hatırlatan Balcı, “Bu cami tarihin değişik döneminde restore edilmişti. Daha sonra biz de yeniden restore ettirdik. Restorasyonu biten camimizi bugün ibadete açtık. Güzel bir eser oldu. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bizler sadece bu caminin restorasyonu değil, eski Van şehrinde yer alan 700 yıllık Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami ve Horhor Cami’nin de ihalesini yaparak restorasyonlarını başlattık. Eski Van şehrini de ayağa kaldırdığımız zaman kentin kültür ve turizmine çok büyük değer katmış olacağız” diye konuştu.