EĞİTİM - 03 Haziran 2021 Perşembe 11:01

Osmaniye’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği

A
A
A
Osmaniye’de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliği

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinliği Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezinde Vali Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla başladı.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinliği Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezinde Vali Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla başladı.


Programın açılış konuşmasını yapan Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla haziran ayının ilk haftası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak belirlenmiş olup içinde bulunduğumuz 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında ilk defa kutlanmaktadır. Hayat boyu öğrenme kurumlarımızda çocuklarımıza kodlama eğitimi ile zihinsel gelişimlerine katkı sağlayabilir, 40 yaşında resim yapmaya başlayabilir, fotoğrafçılık üzerine eğitim alabilir, 50’li yaşlarda bir müzik aletini çalmaya başlayabilir ve 60 yaşında okuma-yazma öğrenebilirsiniz. 72 alanda 3648 kurs çeşitliliği içinde istediğiniz kursu talep edebilir ve öğrenmeye başlayabilirsiniz" dedi.


Programın devamında Vali Erdinç Yılmaz Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Daha sonra protokol mensupları ile birlikte sergiyi gezen Yılmaz, eserler hakkında bilgi aldı.


Programa Vali Erdinç Yılmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Yarbay İlkay Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."