SAĞLIK - 22 Haziran 2021 Salı 08:47

Osmaniye’de sanayi sitesinde ‘yerinde aşı’ uygulaması

A
A
A
Osmaniye’de sanayi sitesinde ‘yerinde aşı’ uygulaması

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ‘yerinde aşı’ uygulaması kapsamında mobil ekipler tarafından sanayi sitesi çalışanlarına aşılama yapıldı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde ‘yerinde aşı’ uygulaması kapsamında mobil ekipler tarafından sanayi sitesi çalışanlarına aşılama yapıldı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yerinde aşı uygulamasının başlayacağını duyurmasının ardından Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü, oluşturduğu mobil ekiplerle ‘yerinde aşı’ uygulamasına başladı. Düziçi İlçe Devlet Hastanesi’nin inşaatında çalışan işçilerle başlayan aşılama çalışmaları sanayi sitesinde devam etti. Kurulan mobil ekipler tarafından aşı sırası gelen vatandaşlar tek tek aşılandı.


Aşılama çalışmaları hakkında bilgiler veren Doktor Duygu Onbaşı, “Sanayi sitesine aşı yapmak için geldik. Yaklaşık bir buçuk yıldır pandemi nedeniyle çalışıyoruz. Pandeminin hızını kırmanın da en etkili yolu hastalığın yayılmasını önlemek. Bu nedenle de toplumunun büyük bir kısmını bağışık hale getirmemiz gerekiyor. Çok şükür aşıya daha ulaşır hale geldik. İşçi ve memurlardan sonra 30 yaşa indi uygulamamız. Toplumu bağışık hala de getirerek de pandeminin hızını kırmak ve yayılmasını engellemeye çalışıyoruz. Umarım en kısa zamanda bağışıklık etkimizi arttırırız ve maskesiz ve kısıtlamaların kalktığı günlere biran önce döneriz” diye konuştu.


Aşılama yapmak için gelen sağlık ekiplerine teşekkür eden sanayi esnafı da uygulamadan memnun kaldıklarını ifade ederek devletin aşılama konusunda hassasiyetle davrandığını söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.