ASAYİŞ - 29 Haziran 2021 Salı 15:08

Osmaniye’de yangın söndürme havuzuna giren 2 çocuk boğuldu

A
A
A
Osmaniye’de yangın söndürme havuzuna giren 2 çocuk boğuldu

Osmaniye’de yangın söndürme havuzuna giren 3 çocuktan 2’si boğularak hayatını kaybetti.

Osmaniye’de yangın söndürme havuzuna giren 3 çocuktan 2’si boğularak hayatını kaybetti.


Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Cebel Yaylası, Türkü mevkiinde çobanlık yapan 3 çocuk serinlemek için Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın havuzuna girdi. Çocuklardan birisi geri dışarı çıkarken Mehmet Ali Kırcılı (12) ve Mustafa İletmiş (14) havuz içinde gözden kayboldu. Havuzdan çıkan diğer çocuk durumu ailesine bildirdi.


Yapılan ihbar ile olay yerine jandarma ,sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Dalgıçlar Mehmet Ali Kırcılı (12) ve Mustafa İletmiş’in (14) cansız bedenini sudan çıkardılar.


Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından çocukların cansız bedenleri, cenaze aracıyla Osmaniye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Mesaide müdür, tatilde çoban Aydın’ın en çok sevilen kurum müdürlerinden biri olan Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun Müdürü Rahmi Terzi, mütevazi yaşantısı ve özüne olan bağlığı ile görenleri şaşırtıyor. Yıllık iznini doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş’ta değerlendiren Rahmi Terzi bir yandan tatilde çocukluk özlemeni giderip çobanlık yaparken, diğer yandan da çobanlık mesleğini sürdüren ailesine yardımcı oluyor. Kravatı çıkarıp kepeneğini giydiği gibi dağlara çıktı Özünün Yörük olduğunu ve çocukluğunun çobanlık yapmakla geçtiğini belirten Aydın iş ve İşçi Bulma Kurumu’nun 11 yıllık müdürü 50 yaşındaki Rahmi Terzi, çalışma hayatındaki yorgunluk ve stresi dağlarda koyun otlatarak attığını söyledi. Çok zor ancak bir o kadar da keyifli bir çocukluk yaşadığını belirten Terzi, “Çocukluğumda bir yandan çobanlık yapıp diğer yandan da okudum. Atatürk Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik ardından da 2013 yılında Aydın İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda müdür olarak görev yapmaya başladım. İşimi severek yapıyorum. Ancak çocukluk yıllarımın uğraşı ata mesleğim olan çobanlığı da çok seviyorum. Pek çok kişi tatilini deniz kenarlarında ve otellerde geçirmeyi tercih eder ama, ben baharı dağlarda karşılayıp sürü otlatmaktan, kepeneği giyip geceyi sürünün başında dağlarda geçirmekten çok keyif aldığım için tatilimi bu şekilde değerlendiriyorum” dedi.