YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 16:31

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (türk Konseyi) 4 Zirvesi

A
A
A
Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (türk Konseyi) 4 Zirvesi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) 4. Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde, 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde Bodrum’da düzenlenecek.
Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Zirve’ye Türk Konseyi üyeleri Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanları katılacakları belirtilerek, "Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov da Sayın Cumhurbaşkanımızın misafiri olarak Zirve’ye iştirak edecektir" denildi.
Zirve marjında 4 Haziran günü Türk Konseyi Dışişleri Bakanları Konseyi, 5 Haziran günü ise Devlet Başkanları Konseyi toplandığı kaydedilerek şöyle denildi:
"Bu yılki Zirve, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan üye ülkelerin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel değerlere vurgu yapılması amacıyla “turizm alanında işbirliği” temasıyla gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, Türk Konseyi üyesi ülkelerin Turizmden Sorumlu Bakanları da Zirve’de yer alacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Zirve marjında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri öngörülmektedir. Türk Cumhuriyetleri arasındaki çok yönlü ilişkileri kurumsal bir çerçevede geliştirmek hedefiyle 2010 yılından bu yana düzenlenen Türk Konseyi Zirveleri, kardeş Türk Cumhuriyetleri arasındaki çok taraflı işbirliğinin, halklarımızın yararı ile bölgesel istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde güçlendirilmesine katkı sağlamaktadır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir