YEREL HABERLER - 03 Haziran 2014 Salı 10:30

Yorgancılar Ürün Bazlı Teşvik Sistemine İhtiyaç Var

A
A
A
Yorgancılar Ürün Bazlı Teşvik Sistemine İhtiyaç Var

Ege Sanayicileri ve İşadamları Mustafa Güçlü başkanlığındaki yeni yönetimi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Ziyarette, iki kurum arasındaki güçlü ve köklü işbirliğine vurgu yapıldı.
KURUMLAR ARASI GÜÇLÜ İLİŞKİLER
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ESİAD başkanlığına seçilen Mustafa Güçlü ve ekibine başarılar dilerken, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. İş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının uzlaşı içinde şehrin dinamiklerini hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Yorgancılar, “İzmir’in geneline baktığımızda her biri kendi içinde marka olmuş 67 değişik sektör bulunuyor. Demir çelik gibi, cam gibi, çimento gibi sanayi ürünleri ihracatı Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde, kimya, otomotiv ve yan sanayi ürünleri de İstanbul ve Uludağ İhracatçı Birlikleri’nden kayda alınıyor. Bu ihracat kalemlerini de dikkate aldığımızda İzmir’in dış ticaret fazlası bir kent olduğunu saptamak mümkün” dedi.
İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak adlandırılan Bayraklı-Turan ve Alsancak Limanı arasındaki projelerin kentte inşaat sektörünü hareketlendirdiğini, İnciraltı planlarının tamamlanması ile bu sektörde hareketliliğin uzun süre devam edeceğini kaydeden Yorgancılar, “Yerelde kalkınma modelini artırmamız lazım” diye konuştu.
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü de, İzmir’in çözüm bekleyen konularına uzlaşı içinde çözüm üreterek, kent ekonomisinin büyümesi ve gelişmesi için çalışacaklarını dile getirdi.
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü ve yönetim kurulu üyeleri ayrıca, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen’i de makamında ziyaret ederek kurumlar arasındaki güçlü işbirliği ve diyaloğun önemini vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir