YEREL HABERLER - 04 Haziran 2014 Çarşamba 09:56

Çaycuma Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

A
A
A
Çaycuma Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye Haziran-2014 Olağan Meclis toplantısı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında gerçekleşti.
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, meclis toplantısında Belediye çalışmalarını değerlendirdi.
Başkan Kantarcı, Belediye çalışmalarının düzene girdiğini ifade ederek başta temizlik işlerine, Fen İşleri, itfaiye ve bütün personele teşekkür etti. Vatandaşların Belediye çalışmalarından memnuniyet duyduklarını da söyleyen Başkan Kantarcı, köprü mevkiinde yeni yapılan kavşak ve meydan düzenlemesinin son aşamaya geldiğini, aynı mevkide yaya kaldırımlarının da görme özürlülerin kullanabileceği şekilde yenilendiğini, bu çalışmaların ardından Belediye Sosyal Tesisleri girişine de kavşak düzenlemesinin başlayacağını söyledi. Vatandaşların sorun ve isteklerinin Belediyeye iletebileceği Beyaz Masa uygulamasının başladığını, bu birimden günlük 30 civarında sorun ve istek alındığını ifade eden Başkan Kantarcı, bu taleplerin ilgili birimlere anında ulaştırılarak talep sahibinin de bilgilendirildiğini söyledi. Belediye Hizmet Binasının yer seçimi konusunda da kamuoyuna sonuçları açıklanan internet üzerinden yapılan anketin ardından sandık bazında da anket düzenlediklerini, katılımcı ve şeffaf Belediyecilik anlamında adım attıklarını belirten Başkan Kantarcı, Çarşı merkezinde de doğalgaz çalışmalarının ardından yaya bölgesi haline getireceklerini, tarihi çarşının daha da canlanacağını söyledi. Başkan Kantarcı, ücretsiz mobil internetin de Haziran ayı sonunda faaliyete geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
MECLİS GÜNDEMİ VE ALINAN KARARLAR
Gündem maddelerinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Mezarlıklar Birimi oluşturulması ve bu birim için oluşturulan yönetmelik Türlü İşler Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinin 27.05.2014 tarihli toplantısı hakkında bilgilendirme yapılması ve bu birliğe üyelik durumu görüşülerek komisyona havale edildi. Mayıs Ayı Meclisinde İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Komisyonda değerlendirilen ve onaylanmayan, 2014 yılı faaliyetlerinin ilk üç ayı Mecliste oylandı. CHP’li üyeler komisyon kararına kabul oyu verirken Ak Partili üyelerden biri çekimser diğerleri ret oyu verdi. Oy çokluğuyla komisyon kararı kabul edildi. Mayıs Ayı Meclisinde İmar Komisyonuna havale edilen konular ile ilgili olarak komisyondan gelen rapor, imar tadilat talepleri ve plan tadilat paftalarının onayı görüşüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir