GENEL - 02 Ocak 2019 Çarşamba 20:47

Açık havada soba keyfi

A
A
A
Açık havada soba keyfi

Rize Sahili’ndeki işletmelerin açık havada kurdukları sobalar ilgi odağı oldu.

Rize Sahili’ndeki işletmelerin açık havada kurdukları sobalar ilgi odağı oldu.


Rize Sahili’nde hizmet veren işletmeler havaların soğumasıyla çözümü sobada buldu. Fakat mekanların içerisine kurulan sobalar Rize Sahili’nde mekanların dışındaki masaların başlarına kuruldu. Her masansın başına kurulan sobalar sayesinde sahile gezmeye gelen vatandaşlar bir yandan ısınırken bir yandan da deniz havasının tadını çıkarıyor.


Vatandaşların ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını fakat sobanın başında oturma fırsatı bulduklarında eğlenceli zaman geçirdiklerini dile getiren işletme çalışanı Cengizhan Çelik “Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunabilmek için masaların başlarına soba kurduk. Sobayı kurunca geçen kışlara nazaran daha iyi oldu. Geçtiğimiz kışlarda akşamları boş oluyordu buralar. Böyle bir fikir ortaya atıldı ve çoğu esnaf da bunu uyguladı. Halkımız daha memnun sanki bu yıl. Biraz zor oluyor tabi ama insanlara daha iyi bir hizmet sunmak için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.



"Bu sadece Rize’de olur"


İl dışından gelen müşterilerinin çok şaşırdığını ve bu olayın sadece Rize’de yaşanabileceğini dile getirdiğini sözlerine ekleyen Çelik “Dışarıdan gelen müşterilerimiz ‘Bu sadece Rize’de olur’ diyorlar. İlginç oldu, güzel oldu, biraz da nostaljik oldu” dedi.


Müşterilerden Ömer Kaya ise sahilde açık havada kurulan sobayı ilk gördüğünde çok şaşırdığını dile getirerek “İlk gördüğümüzde çok şaşırdık. Sahilde yol kenarında soba mı olur diye düşündük ama sonradan mantıklı geldi. İnsanların oturabilmesi için burada bir şekilde ısınabilmeleri lazım. Gerçekten çok otantik buluyorum. Orta çağdaki Rönesans tabloları gibi olmuş. Baca bile kurmuşlar yani zaten dışarıdayız bacaya ne gerek vardı. Aslında bir teneke de yakılabilirdi ama işletme sahibi çok mantıklı bir iş yapmış, tenekede odun yakmak yerine soba kurmuş. Gerçekten de ilgi çekici ve hoş” ifadelerini kullandı.


Bir diğer müşteri Sönmez Ocak ise “İlk başta biraz yadırgadım. Sonuçta dışarıda normal bir soba ısıtmaz diye ama bu kadar ısıtacağını bilsem başta yadırgamazdım. Biz halimizden memnunuz sahilde gezenler olarak. Boş boş gezerdik sahilde soba olmasaydı üşürdük ve çayımızı da içemezdik. Şimdi rahat rahat ısınıyoruz ve çayımızı da içiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.