GENEL - 11 Aralık 2018 Salı 11:39

Çayeli için çaldılar ve söylediler

A
A
A
Çayeli için çaldılar ve söylediler

Rize’nin Çayeli ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Oğuzhan Bektaşoğlu, memleket hasreti çeken gurbetçiler için Çayeli’nde yaşayan 16 kişi ile birlikte bir klip hazırlayarak ismini de ‘Çayeli için çal’ verdi.

Rize’nin Çayeli ilçesinde müzik öğretmenliği yapan Oğuzhan Bektaşoğlu, memleket hasreti çeken gurbetçiler için Çayeli’nde yaşayan 16 kişi ile birlikte bir klip hazırlayarak ismini de ‘Çayeli için çal’ verdi.


Mevzu Rize’nin Çayeli ilçesi olunca hazırlanan klip için ‘Çayeli’nden öteye’ parçası seçilerek hazırlıklara başlandı. Yaklaşık 9 ay süren çalışmalar neticesinde ise ortaya bir klip çıkartıldı. Ortaya çıkan klipte ise Milli Eğitim Şube Müdürü’nden öğrenciye, inşaat ustasından esnafına kadar 16 kişi hem çaldı, hem söyledi.



9 ay boyunca gece gündüz hazırlandı


9 ay boyunca tüm gecesinin gündüzünün bu klip olduğunu dile getiren Müzik Öğretmeni Oğuzhan Bektaşoğlu “Yaklaşık 15,16 kişi projede yer aldı. Her kesimden arkadaşımız bu işin içinde var. İki sene önce üniversite sınıf arkadaşım böyle bir proje yapmıştı. 9 ay önce geçen mart aylarında projemize başladık ve çok emek verdik. Projemizin amacı aslında il dışında olan hatta ülke dışında olan memleket hasreti çeken hemşehrilerimizin bu videoyu izleyerek bir nebze olsun bu hasretliğini gidermeleri. Elimizde olan kısıtlı imkânlarla en iyisini yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.



İnşaat ustası da klipte şarkı söyledi


Hazırlanan klipte şarkı söyleyen İnşaat Ustası Orhan Ateş ise “Ben bir inşaat ustasıyım. İnşaatta söylemekle, klipte söylemek, oynamak halkın önünde çıkmak farklı bir duygu” ifadelerini kullanırken Büyükköy Belediyesi’nde çalışan Ramazan Çepni ise “bu şarkıyı söylemek çok zor, kolay değil yani burada hata yapmayacaksın” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mimarlık fakültesi öğrencilerini ilçede ağırladı. Proje kapsamında Mudanya’nın tarihi yapılarını ziyaret eden öğrenciler, araştırmalarını sanal sergi yoluyla duyuracak. Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) işbirliğinde gerçekleştirilen “Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları” projesi kapsamında mimarlık fakültesi öğrencileri Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’yi ziyaret etti. Öğrenciler, projeyi yürüten akademisyenler eşliğinde Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Tarihi gezinin ardından öğrenciler tarafından elde edilen sonuçlar, sanal sergi yoluyla duyurulacak. Araştırma projesi kapsamında birçok gezi düzenlediklerini ifade eden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, “Araştırma projesi kapsamında Osmanlı ve Bizans eserlerinin öğrenciler tarafından münakaşa edildiği, gelişimlerin, devamlılıkların ve kesintilerin konuşulduğu bir araştırma projesi gerçekleştirdik” dedi. İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Bilge Ar, projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturmasıyla ilgili olduğunu belirterek, “Gezilerde öğrencilerimiz kendi uzmanlık alanlarına göre aralarında bilgi alışverişi sağlıyorlar” diye konuştu. İki senedir devam eden program kapsamında öğrencilere çeşitli görevler verdiklerinin de altını çizen Ar, “Bu görevler kapsamında öğrencilerimiz hem görsel olarak hem de yapacakları arşiv araştırmalarıyla hazırlayacakları bilgi verici posterleri sanal bir sergi ile tamamlayacaklar” şeklinde ifade etti. Proje çerçevesinde İstanbul, Bursa ve Tirilye gezisi gerçekleştirdiklerini ifade eden İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, Osmanlı ve Bizans miraslarını inceleyerek, proje de yer alan konular kapsamında gerçekleştirecekleri sergiye hazırlandıklarını söyledi. Gerçekleşen geziye Mudanya Belediye Meclis üyeleri Nilgün Arslanoğlu, Jale Büyükurgancı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.