SPOR - 09 Temmuz 2019 Salı 12:07

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’den istediği oyuncular: Oğuz Kaan, Tarık Çetin, Burak Albayrak

A
A
A
İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’den istediği oyuncular: Oğuz Kaan, Tarık Çetin, Burak Albayrak

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Vedat Muriç transferin karşılığında Fenerbahçe’den Oğuz Kaan, Tarık Çetin ve Burak Albayrak’ı kadrolarına katmak istediklerini belirtti.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Vedat Muriç transferin karşılığında Fenerbahçe’den Oğuz Kaan, Tarık Çetin ve Burak Albayrak’ı kadrolarına katmak istediklerini belirtti.


Çaykur Rizespor, yeni sezon hazırlıklarını Mehmet Cengiz Tesisleri’nde sürdürüyor. Teknik Direktör İsmail Kartal yönetiminde sürdürülen antrenmana geçtiğimiz günlerde sakatlanan yeni transfer El Kabir’in katılmadı. Sabah antrenmanının ardından hazırlıklarının Erzurum etabı için yola çıkacak olan Karadeniz ekibi, yapacağı güçlü transferler ile de sezona başarılı bir giriş yapmak istiyor.


Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmail Kartal, kampların ardından İtalya Serie A takımlarının bir tanesi ile hazırlık ve açılış maçı yapacaklarını dile getirdi. Kartal, “Kampımızın birinci ayağında bugün 6. antrenmanımıza çıkıyoruz ve bugün Erzurum’a hareket edeceğiz. Asıl sıkı kampımız Erzurum’da başlayacak. Sonrasında Bolu’da bir programımız olacak. Bolu’nun ardından Ankara’da Spor Yazarları Turnuvası’na katılacağız. İtalya Serie A takımlarından bir tanesiyle açılış maçımız olacak. Sezon öncesi hem taraftarımızla buluşmak hem de kendimizi iyi bir takıma karşı test etmek amacımız olacak" şeklinde konuştu.



"Transfer çalışmalarımız sürüyor"


Transfer konusunda oyun sistemine ve şehrin bütünlüğüne uygun futbolcuları tercih ettiklerini sözlerine ekleyen İsmail Kartal, lige güzel bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Başarılı çalıştırıcı, “Transfer çalışmalarımız sürüyor. Gerçekten oyuncuyu bulup, ikna edip ve takıma katmak kolay değil. Sistemimize ve şehrimize uygun oyuncularımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Eksik bölgelerimizdeki oyuncularla görüşmelerimiz devam ediyor. Raporlarımızı Sportif Direktör Yılmaz Bal’a sunuyoruz, görüşmeleri gerçekleştiriyor. Gönül ister ki en kısa zamanda bu transferler aramızda katılsın. Lige en iyi şekilde başlayalım. Hızlı bir şekilde çok çalışıyoruz. En kısa zamanda ihtiyacımız olan oyuncular aramıza katılacaktır. Ligde bu sezon başarılı ve güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz” diye konuştu.



"Muriç, Rize’de kalmak istemedi"


Fenerbahçe’ye transfer olan Vedat Muriç’in Rize’de kalmak istemediğini de açıklayan Kartal, söz konusu transfere karşılık sarı-lacivertlilerden birkaç oyuncuyu kadrolarına katacaklarını ifade etti. Fenerbahçe’den Oğuz Kaan, Tarık Çetin ve Burak Albayrak’ı isteyen tecrübeli teknik adam, "Bir yıl sözleşmesi kalmış, kendisi gitmek istiyor. ’Ben Rize’de gerekli aşamayı yaptım, kalmak istemiyorum’ dedi. Oyuncuya Galatasaray, Fenerhabçe ve Başakşehir talip oldu. Bu takımlar içerisinde kulüp menfaatlerine uygun en cazip teklifi Fenerbahçe Kulübü yaptı. Başkanımız ve yöneticilerimizle gerçekleşen görüşmeler sonrasında oyuncu Fenerbahçe ile anlaştı. Karşılığında 3-4 tane oyuncu bize gelecek. Bu oyuncular genç ve ileriye dönük oyuncular. Tapusu bizde olacak oyuncular. Bir tane daha futbolcuyu kiralık ya da satın alabiliriz. Onun çalışmalarını sürdürüyoruz. Rizespor’un menfaatleri doğrultusunda bu oyuncuları bonservisiyle birlikte Rizespor’umuza kazandırmak istiyoruz. Keşke şu anda tüm transferlerimiz aramızda olsa ama dediğim gibi kolay olmuyor. Bugün beş tane oyuncu getiririm ama bizim için sonrası önemli. Bu bir süreç sabırlı olacağız. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıp burada başarılı olacağız" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.