GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 15:03

Rize’de ‘Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’ toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Rize’de ‘Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’ toplantısı gerçekleştirildi

Rize’de Vali Kemal Çeber başkanlığında ‘Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’ toplantısı yapıldı.

Rize’de Vali Kemal Çeber başkanlığında ‘Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu’ toplantısı yapıldı.


Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında, Rize Valiliği Ayder Salon’da gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun Yeğen, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Öner Kemal Sekücü, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı ile diğer müdürler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.


Uyuşturucunun her türünün az da olsa illerde görüldüğünü, bunun nedeninin kolay erişim imkanlarının oluşmasından kaynaklandığını ifade eden Vali Çeber, "Önceden belli miktar para ve edinme yolları gerektiren uyuşturucu belası, artık 500 kuruşluk sentetik haplarla insanların bulabileceği hale geldi. Uyuşturucu bu işin en önemli boyutu. Biz genel anlamda her türlü bağımlılıkla mücadele edeceğiz. Bağımlılık çok geniş bir kavram." dedi.


Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurum ve kişinin işi olmadığına değinen Vali Çeber, "Bağımlılıkla mücadele toplumsal bir meseledir. Bu işi emniyet veya güvenlik birimlerine havale edemeyiz. Valiye, başsavcıya havale edemeyiz. Hep birlikte ortak mücadele gerekiyor. Biz de bu konuda topyekün mücadele vereceğiz. Bize sağlam nesiller lazım. Çok iyi yetişmiş, bilgi, teknoloji birikimi, mesleki anlamda iyi yetişmiş, hem de milli manevi değerlere sahip, bayrağını, vatanını, şehidini, gazisini bilen nesiller lazım. Yetiştireceğimiz nesillerle gençlerimizi bağımlılık belasından kurtarmamız lazım" diye konuştu.


Bağımlılıkla mücadelede yeni fikirler ve projelerin hayata geçirilmesine her kesimin katılması gerektiğini dile getiren Vali Çeber, "Vaazında bağımlılıkla mücadeleye değinen camideki din görevlisinden, okulda anlatan öğretmene kadar, evde nasıl mücadele edeceğini inceleyen veliden gazete ve televizyonda buna yer veren herkes bu işin bir parçasıdır. Bu mücadeleyi hep beraber vererek bu beladan ilimizi de ülkemizi de muhafaza etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.


Toplantı, konuşmanın ardından kurumlar tarafından bağımlılıkla mücadele ve alınacak tedbirlerle gerçekleştirilen faaliyetler hakkında sunum yapılması, görüş ve önerilerin iletilmesiyle devam etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.