GENEL - 10 Eylül 2021 Cuma 14:37

Rize’de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

A
A
A
Rize’de kentsel dönüşüm hızla devam ediyor

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada belediye blokları olarak bilinen alanda dükkanların 12 ay içerisinde esnafa teslim edileceğinin altını çizdi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada belediye blokları olarak bilinen alanda dükkanların 12 ay içerisinde esnafa teslim edileceğinin altını çizdi.


Rize’de geçen yıl detaylı bir şekilde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında birçok bina ve sitelerde yıkım gerçekleşmişti. Rize merkez ve mahallelerinde gerçekleşen yıkım alanlarında yeni çalışmalar hızla devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek binaların 2022’nin sonunda bitirilmesi bekleniyor. Dükkanların ise 12 ay sonra esnaflara teslim edileceği temennisi verildi.


Şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının da hızlandırıldığı öğrenildi. Temel atma işlemlerinin başladığını Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Bizim Rize’deki bloklardaki kentsel dönüşüm yaklaşık 2020’nin Kasım ayından itibaren başlamış durumda. Asıl önemli olan sağlam bir zemine ulaşabilmek için yaklaşık deniz tarafında 26, kara tarafında 16-14 metreye kadar fore kazıklar çakılarak ve özel beslemelerle, korumalarla beraber hem deniz altından gelebilecek suyu hem de yandaki yer altı sularından korunmak için güzel bir çalışma yapıldı. Bu çalışma 7-8 ay sürdü. Yıkımlar bitti. Yaklaşık bir iki aydır da artık temel atmalar başladı. Burası 8 blok. Birinci bloktaki bir ve ikinci kat bodrumlar şu anda yapılmış pozisyonda. Bundan sonra 2-3 ay içerisinde ciddi bir ilerlemeyi hep beraber göreceğiz. Altta zeminde bir sıkıntı yok. Projeler yapılmış, istatistikleri yapılmış, mimari proje her şeyi tamam” şeklinde konuştu.



"Dükkanlar 12 ay sonra teslim edilecek"


Dükkanların 12 ay sonra teslim edileceğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Bundan sonra seri bir imalat başlayacak orada. Bizim toplam projenin hedeflenmesine yaklaşık 14-15 ay diyebiliriz. Yani 2022’nin sonu diyebiliriz ama muhtemelen biz 12 ay sonra dükkanlara buralara girin diyebileceğiz. Bu durumda bu tip projeler için gayet hızlı bir durum olarak adlandırılıyor. Esnafımız memnun biz memnunuz. Müteahhitimiz gayet iyi bir iş çıkarıyor. Belediye ekiplerince biz de orayı kontrol ediyoruz. Önümüzdeki sene bu aylarda artık dükkân sahiplerinin girdiği ve 2022 sonunda da bütün projenin tamamlandığı Rize’nin çehresini değiştirecek belediyemiz yeni bir bloklara kavuşmuş olacak” dedi.



"Maliyet yükseltmesi olmayacak"


Herhangi bir maliyet yükselmesinin söz konusu olmayacağını dile getiren Başkan Metin, “Esnafımıza yansıyacak oradaki ofis sahiplerine yansıyacak bir maliyet yükseltmesi söz konusu değil. Şu anda karayolu zemininden eksi 7’de temeller oraya kadar iniyor. Deniz seviyesinden de düşündüğümüz zaman yaklaşık eksi 3,5’larda bazı yerlerde eksi 4’lere kadar iniyor. Zeminde herhangi bir deniz suyu falan yok. Bu bizim için çok güzel. Yapılan çalışmanın amacına uygun yapıldığını gösteriyor“ ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı Elazığ’da polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 35 kişi yakalandı. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahısların yakalanmasına yönelik 14-19 Nisan 2024 tarihleri arasında çalışma gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda, taklit anahtarla kilit açmak suretiyle hırsızlık suçundan 28 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 18 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten öldürme, yağma ve hırsızlık suçlarından 16 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, hırsızlık suçundan 11 yıl, 10 yıl, 6 yıl 8 ay ve 5 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 4 şahıs, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ve uyuşturucu madde kullanma suçundan 10 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 8 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahla yağma suçundan 7 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, dolandırıcılık suçundan 6 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, kasten yaralama suçundan 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 6136 sayılı kanuna muhalefetten 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs ile 0-5 yıl arası çeşitli suçlardan aranması olan 19 şahıs olmak üzere kesinleşmiş hapis cezası ile aranan toplam 35 şahıs tespit edilerek yakalandı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bilecik Gözlemciye o kulüp ateş püskürdü Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi’nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" açıklaması yaptı. Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının ilk haftasında Gölpazarı Belediyespor ile Osmaneli Gençlerbirliği Spor, Gölpazarı İlçe Stadı’ndan karşı karşıya geldiler. Maçın 87’inci dakikasında sahada 9 kişi bulunan Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular ile maçın orta hakemi Erdeniz Gezer arasında bir pozisyon sonrası tartışma çıktı. 3-3’lük skorla devam maçta o dakika Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu 3 oyuncu daha kırmızı kart gördü. Osmaneli Gençlerbirliği Spor sahada 6 kişi kalınca maçın hakemi müsabakayı orta hakemi Erdeniz Gezer maçı iptal etti. Bir dakika boyunca hareketsiz kaldılar, seremonide hakem elini sıkmadılar" Yaşanan olaylar sonrası 1. Amatör Lig Play-Off müsabakasının 2’inci haftasında geçtiğimiz pazar günü Osmaneli İlçe Stadı’ndan Osmaneli Gençlerbirliği Spor ile Vitraspor karşı karşıya geldi. Maç öncesinde seremoni sırasında Osmaneli Gençlerbirliği Sporlu futbolcular maçın orta hakemi Mehmet Karaköz’ün elini sıkmadılar. Maçın başlama düğünden sonra tepkilerini 1 dakika boyunca hareketsiz kaldılar. "Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil" Yaşanan olaylar sonrası Osmaneli Gençlerbirliği Spor kulübü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "7 Nisan 2024 tarihinde oynanan Bilecik 1. Amatör Play- Off ilk maçımız olan Gölpazarı Belediyespor karşılaşmasında normal süresi 3-3 devam eden maçın son dakikaların da hakem ve gözlemci hakkımızı gasp etmesi ve futbolcularımıza küfür etmesi sonucunda maç tatil edilmiş olup, rakibimize hükmen 3-0 maç verilmiştir. Maç içinde kırmızı kart vermeyip, maçtan 2 gün sonra oyuncularımıza toplam 5 kırmızı kart verilmiş olup, raporlarına yazarak kendilerine yakışanı yapmışlardır. Gözlemci Fatih Gündoğdu ve Hakem Erdeniz Gezer akıl oyunları ile operasyon başarıyla tamamlanmıştır. Fatih Gündoğdu maçın gözlemcisi mi yoksa kabadayı mı belli değil. Unutmayın ettiğiniz küfür ve tehditleri sizlere misliyle ödetmek boynumuzun borcudur" ifadelerine yer verildi.