GENEL - 16 Temmuz 2021 Cuma 01:02

15 Temmuz hain darbe girişimi 5’inci yılında Sakarya’da anıldı

A
A
A
15 Temmuz hain darbe girişimi 5’inci yılında Sakarya’da anıldı

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü 5’inci yılında Sakarya’da binlerce kişinin katılımıyla anıldı.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü 5’inci yılında Sakarya’da binlerce kişinin katılımıyla anıldı. Gerçekleşen programda konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar Türkiye’nin kalbide bu özel şehirlerde atıyor. Dolayısıyla Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl bir kahramanlık ortaya koymuşsa Sakarya, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı ortaya koymuştur“ dedi.



15 Temmuz 2016 günü Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsünün en önemli kilit noktalarından Sakarya’da binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda buluştu. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek gerçekleşen anma gecesine, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Atakan Ak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, vali yardımcıları, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları, 15 Temmuz gazileri, Sakarya protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program mehteran takımın gösterisiyle başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşmasının alandaki ekranlara yansıtıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden etkinlikte, hazırlanan kısa film izletildi. Etkinlik sonunda sela okunmasının ardından Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş tarafından dua edildi.



"Kanımızla, canımızla toprakların vatanımız olduğunu ispat ettik ve gösterdik"


Program konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Yiğit Sakaryalılar, güzel insanlar 15 Temmuz, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan hainlerin, vatanımızı, milletimi, bayrağımızı yere düşürmeye çalışanların helak olduğu gündür. 15 Temmuz Cumhuriyetimizin kurulduğu günden beri verdiğimiz demokrasi mücadelesinin en önemli anlarından biridir. Kadın, erkek, genç demeden top yekun ihanet çetesine karşı dik duruşun bir timsalidir. Kanımızla, canımızla ve toprakların vatanımız olduğunu ispat ettik ve gösterdik. Bizler nefes aldığımız müddetçe kahramanlarımızı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize şifalar diliyorum. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bizim bir sloganımız vardı 18 Mart’ta Çanakkale geçilmez demiştik bir slogan daha ilave oldu o da 15 Temmuz’da Türkiye geçilmez, geçilemeyecek” dedi.



"Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar"


Türklerin dünyaya insanlık öğreten bir millet olduğunu belirten Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde aslında en güzel sözü bu asil millet söyledi. Var olduğu günden beri yeryüzünde şanla, şerefle anılan bu millet, dünya insanlığına kahramanlık öğreten, insanlık öğreten bu millet bin yıldır bu topraklarda sadece kendi insanları için değil tüm dünyadaki insanlara insanlık götürmek için mücadele etti ve bu güne kadar getirdi her zaman da var olacaktır. Sakarya özel bir şehir insanları da asil ve özel insanlar Türkiye’nin kalbide bu özel şehirlerde atıyor. Dolayısıyla Çanakkale’de, kurtuluş savaşında nasıl bir kahramanlık ortaya koymuşsa Sakarya, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı ortaya koymuştur. 251 şehidimiz var, Çanakkale şehitlerimize ondan önceki Malazgirt’ten başlayıp Kurtuluş Savaşı’na kadar olan ki şehitlerimize rahmet dileyelim gazilerimize ise tekrardan şükranlarımızı sunalım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeniden Refah lideri Erbakan: “İnancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Erbakan, 31 Mart seçimlerinde partilerinin üçüncü parti olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa, Yozgat Belediyesi başta olmak üzere toplam il ve ilçelerle birlikte 62 belediye kazanmış durumdayız. Milli Görüş belediyeciliğini, ahlaklı belediyeciliği en etkili şekilde uygulayacaklar, milletimizin derdine yerelde derman olacaklar. Adil düzenin uygulamasını yerelde başlatacaklar. Yeniden Refah Partimiz kazandığı belediye başkanlıklarının yanında 20 ilde yüzde 10’un üzerinde, daha fazla ilde yüzde 7’nin üzerinde, 132 ilçede yüzde 20’nin, 210 ilçede yüzde 10’un üzerinde oy almıştır” ifadelerini kullandı. Erbakan, İsrail ile ticarette 54 ürüne kısıtlama getirildiğini belirterek, “İhracatı yapılan ürünler İsrail’e de gidiyordu. Hükümet yetkilileri eleştiriler karşısında ’İsrail ile ticareti özel sektör yapıyor’ diyorlardı. Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Varlık Fonu şirketi olan Eti Maden’in 21 ton borik asit ihracatı yaptığı ortaya çıktı. Ticaret kısıtlamasıyla inancımızla, insanlığımızla, tarihi misyonumuzla bağdaşmayan bir tutumdan geri dönülmüş oldu. İktidarın geç de olsa İsrail’le yapılan ticareti sınırlı olsa da kısıtlaması, geç de olsa olumlu bir tavırdır” dedi. "Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu" Ekonomiye de değinen Erbakan, “Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre 2023 yılı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam borç stoku 499 milyar 886 milyon dolar. Bir senede 42 milyar dolar artmış. 2002 yılında da 130 milyar dolar, dört kat artmış. Bir yıldan kısa vadede ödemeniz gereken borç 180 milyar dolar. Gelişmiş ülkelerin borçları uzun vadeli ve sıfıra yakın. Türkiye’de belediyeler borçlu, merkezi yönetim borçlu, vatandaş borçlu. Ocak-mart döneminde bütçe 570 milyar açık verdi. 337 milyar borçlanma yapıldı” diye konuştu. Erbakan, Cumhur İttifakı’nın içinde yer alıp almadıkları sorusu üzerine, "Gazze konusu, rant belediyeciliğinden Türkiye’nin kurtulması gerektiğini düşündüğümüz için biz Cumhur İttifakı içinde yer almadık” dedi.
İstanbul TFF ve 4 büyük kulüp, Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş, hayatını kaybeden Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Mehmet Ali Yılmaz’ın vefatının ardından yayımladığı taziye mesajları şu şekilde: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF): "Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz." Trabzonspor: "Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Kulübümüze 1 Lig Şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası’nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran Onursal Başkanımız Mehmet Ali Yılmaz’ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun." Galatasaray: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü’nün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Mehmet Ali Yılmaz’a, Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz." Fenerbahçe: "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz." Beşiktaş: "Gençlik ve Spor eski bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mehmet Ali Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Trabzonspor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz."