ASAYİŞ - 05 Ekim 2021 Salı 18:21

5 kişiye mezar olan havuz faciası davasına devam edildi

A
A
A
5 kişiye mezar olan havuz faciası davasına devam edildi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yüzme havuzunda elektrik akımına kapılarak 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, aralarında Akyazı Belediye Başkanı ve Kuzuluk eski Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın da bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yüzme havuzunda elektrik akımına kapılarak 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, aralarında Akyazı Belediye Başkanı ve Kuzuluk eski Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın da bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dava, kusur raporunun alınmasına karar verilerek ertelendi.


Akyazı Kuzuluk Mahallesi’nde 23 Haziran 2017 tarihinde Kadir Kaya ve babası Mehmet Kaya’nın sahibi olduğu yüzme havuzunda elektrik akımına kapılan Davut Mert Kaliç, Gökay Yıldırım Geç, Nurullah Önlütürk, Kadir Kaya ve Mehmet Kaya hayatlarını kaybetmişti. 5 kişiye mezar olan yüzme havuzu ile ilgili açılan davada yargılama sürecine devam edildi.


Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar katılmazken, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesi sonrasında tanı kolan iki kişiye söz hakkı verildi.


2014 yerel seçimlerinden sonra olay yerinde denetim yaptıklarını belirten zabıta görevlisi tanık M.Ö., “İş yerinde herhangi bir faaliyet yoktu. İş yerinin yoluna çakıl dökülmüştü. Daha sonra denetim olduysa ben katılmadım” dedi.


Zabıta görevlisi tanık S.O. ise, “2014’te ruhsat denetim için gitmiştik fakat iş yeri faal değildi. İş yerinin girişlerine moloz dökülmüştü, kapıları kitliydi, kimse yoktu” diye konuştu.


Söz alan müşteki ve avukatları, tanıkların beyanlarını kabul etmediklerini şikayetlerinin devam ettiklerini belirtirken sanık avukatları, eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu. Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise kusur raporunun alınmasına karar vererek duruşmayı 27 Ocak tarihine erteledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.