GENEL - 09 Ekim 2019 Çarşamba 15:10

Adapazarı Belediyesinden ‘Her İnsan Bir Fidan’ devam ediyor

A
A
A
Adapazarı Belediyesinden ‘Her İnsan Bir Fidan’ devam ediyor

Adapazarı Belediyesi tarafından başlatılan ‘Her İnsan Bir Fidan’ projesi devam ediyor.

Adapazarı Belediyesi tarafından başlatılan ‘Her İnsan Bir Fidan’ projesi devam ediyor.


Adapazarı Belediyesi’nin, toprağa ve insana değer veren bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Adapazarı’nı miras bırakmak amacıyla başlattığı “Her İnsan Bir Fidan Projesi” tüm hızıyla devam ediyor. Projenin gelecek 5 yılda Adapazarı’nın nüfusu olan 271 bin 515 adet fidan dikiminin tamamlanarak evlenen her çift için fidan dikimi gerçekleştirmek hedefleniyor. Proje kapsamında son iki ayda evlenen 357 çift için 714 fidan dikimi yapılırken, çiftler fidan dikim etkinliklerine ilgi gösteriyor.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Her İnsan Bir Fidan’ sloganımızla 5 yıllık çalışma dönemimizde Adapazarı’mızın nüfusu kadar her fert başına bir fidan dikmeyi hedefliyoruz. Yeni evlenen çiftlerimizin mutluluklarının bir ağaç gibi kök salması temennisi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz evlenen her çiftimiz adına fidan dikimi gerçekleştiriyor. Yeni hayatlarına merhaba diyen çiftlerimize de ilgileri ve sürece katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Projemizin kapsamını genişleterek çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.