GENEL - 21 Kasım 2019 Perşembe 14:27

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’e hakaret eden Özkoç’a Sakarya’dan tepki

A
A
A
AK Parti Grup Başkanvekili Zengin’e hakaret eden Özkoç’a Sakarya’dan tepki

TBMM Genel Kurulunda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e ‘Bu kadına haddini bildiriniz’ sözlerine Sakarya’da sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulunda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e ‘Bu kadına haddini bildiriniz’ sözlerine Sakarya’da sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.


Meclis Genel Kurulunda Dijital Hizmet Vergisi ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin görüşülmesi sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP’liler arasında tartışma çıkmıştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Zengin’e "Bu kadına haddini bildiriniz" diye bağırmıştı. Özkoç’a tepkiler gelirken, Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları da Özkoç’un sarf ettiği ifadeyi şiddetle kınadıklarını dile getirerek, kendisini tüm başörtülü kadınlardan özür dilemeye davet etti.


CHP Sakarya İl Binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gülay Kaymakçı, Özkoç’un Zengin’e sarf ettiği ‘Bu kadına haddini bildiriniz’ ifadesini şiddetle kınadıklarını belirtti. Kaymakçı, “TBMM Genel Kurulunda yaşanan bir tartışmada Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un İstanbul Milletvekili Özlem Zengin’e sarf ettiği ‘Bu kadına haddini bildiriniz’ ifadesini şiddetle kınıyoruz. Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un olayın akabinde Özlem Zengin’e ‘Bu sözün ne anlama geldiğini bilmiyordum’ diyerek özür dilemesi insanilik bağlamında olumlu olsa da kabahatinin üstünü örtecek yeterlilikte değildir. Soruyoruz, Sayın Özkoç dün bu ülkede ‘başörtülülere haddini bildiriniz’ diyen köhne zihniyetin sebep olduğu acıları, bu toplumda açtığı derin yaraları göremeyecek kadar bu ülkeye yabancı mısınız? ‘Anlamını bilmiyordum’ dediğiniz sözcüklerin bu ülkedeki başörtülü kadınların hayatında nasıl bir yara olduğunu siz unutsanız da biz unutmadık. Binlerce başörtülü kadın çalışma yaşamının dışına itildi, on binlercesi eğitim hakkından mahrum bırakıldı ve hatta Medine Bircan vakasında olduğu gibi sağlık hizmeti alamadığı için ölüme terk edildi. Bu sözcükler geçmişte sadece Sayın Merve Kavakçı’ya değil, ülkenin tüm başörtülü kadınlarına meydan okuma ifadesi olarak kullanıldı ve çok ağır bedeller ödetildi” dedi.



"Özkoç’u tüm başörtülü kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz"


Kaymakçı, şöyle devam etti:


“Bedeli ödenmiş ve zararı hala tamir edilememiş bir geçmişi sahiplenmeye devam ediyorsanız söyleyin bilelim. Yeniden turnikelere sıkıştırılacak, peruklu fotoğraf çekerek hastanelerde tedavi olacak, iş yerlerimizden kapı dışarı edileceksek, bu ülkenin ana muhalefet partisi olarak bu ülkenin başörtülü kadınlarına vaatleriniz bunlarsa bunu açıkça ifade edin de bilelim. Dün bu sözcükler sadece Merve Kavakçı’ya söylenmediği gibi bugün bu sözcükler sadece Özlem Zengin’e söylenmemiştir. Sayın Özkoç’u bu ayrıştırıcı, tahkir edici, şiddet dolu ifadelerinden dolayı tüm başörtülü kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Yıllar sonra Mecliste böyle çirkin bir saldırıya maruz kalmalarından dolayı Sayın Özlem Zengin hanımefendinin şahsında tüm kadın vekillerimizin üzüntüsünü paylaşıyor ve olay karşısındaki direnişlerini, dik duruşlarını selamlıyoruz.”


Grup, basın açıklaması sonrasında dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesi’nde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi.
Adana Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor Ramazan ayında Adanalılar iftarı büryan ile açarken, yanında 10 çeşit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor. Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek büryancısında yoğunluk yaşanırken büryan, mevsim, soğan, ezme, kaşık ve tablacı salatasının yanı sıra kaşarlı mantar, cacık, humus, pişmiş soğan, biber, domates, fındık lahmacun, fındık pide, çiğ köfte gibi ürün ve mezelerle servis ediliyor. Yanında 10 çeşit mezeyle sunulan büryan, iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor. “İnsanlar orucunu büryan ile açıyor” İhlas Haber Ajansı’na konuşan büryancı Cihangir Korkmaz, “Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrardan geliyor. Ramazan ayının gelmesiyle de insanlar orucunu büryan ile açıyor. Büryan iftarda hiç şişkinlik yapmıyor. Büryanın içerisinde yağı var ancak yanındaki mezeler de hep yeşillik” dedi. “Çok yoğunuz” Sosyal medya kullanımının büryana talebi arttırdığını vurgulayan Korkmaz, “İnsanlar sosyal medyadan gün içerisinde sürekli paylaşımlarımızı görüyor ve akşam iftar saatinde büryan yemek için geliyorlar. Çok ciddi bir yoğunluk var iftar saatinde. Herkese yetişmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. “Hem göz hem de mide doyuyor” Ailesiyle birlikte büryan yemeye gelen Sinan Atlas, “Ailemizle birlikte bugün orucumuzu büryan ile açtık. Gerçekten çok güzel bir yemek. Masaya oturduğumuzda karnımızdan önce gözümüz doyuyor” diye konuştu.
Denizli Motokuryenin ölüme neden olan firari sürücü her yerde aranıyor Denizli’de siparişi teslim etmeye giderken, hatalı sollama yapan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motokuryenin ölümüne neden olan sürücü her yerde aranıyor. Kazanın ardından olay yerinden kaçan ve kısa bir süre sonra yakalanan araç sahibi kadının, kaza anında yolcu konumunda bulunduğu öğrenildi. Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Kınıklı Mahallesi Üniversite Caddesinde meydana gelen kazada; bir dönercide çalışan 25 yaşındaki motokurye Aziz Soysaç, saat 01.00 sıralarında gelen paket siparişini yerine ulaştırmak için 20 ALJ 110 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Aziz Soysaç, kullandığı motosikletle seyir halindeyken Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camisi yakınlarında karşı yönden gelen ve hatalı sollama yaptığı ileri sürülen 34 CNM 885 plakalı Opel marka otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle savrularak otomobilin ön camını parçalayan Aziz Soysaç, ağır yaralanırken; paramparça olan motosikletinin parçaları ise 50 metrelik bir bölgeye saçıldı. Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Aziz Soysaç, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Pamukkale Üniversite Hastanesi’ne kaldırıldı. Motokurye, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ekmek parası için çalışan motokurye Aziz Soysaç’ın ölümüne neden olan sürücü, kazanın ardından olay yerinde firar etti. Bölgeden yaya olarak uzaklaşan, araçta telefonu ve ruhsatı bulunan Nevin G. ise ekiplerin çevrede yaptığı araştırma sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Araç sahibi Nevin G.’nin kaza anında araçta yolcu konumunda bulunduğu ifade edildi. (MB-