GENEL - 02 Aralık 2018 Pazar 17:01

Başkan Toçoğlu: "STK’larla uyumumuz Türkiye’ye örnek oldu"

A
A
A
Başkan Toçoğlu: "STK’larla uyumumuz Türkiye’ye örnek oldu"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileriyle bir araya geldi. Maltepe Park’ta gerçekleştirilen buluşmada katılımcılar geride kalan süreçte STK’larla kurduğu yakın ilişki dolayısıyla Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İHH Sakarya Başkanı Sebahattin Aydın, “Bugün Zeki başkanımızı misafir etmek istedik. Bizi kırmadı davetimize icabet etti. Teşekkür ederiz. Bundan 20 yıl öncesini hatırlıyorum. Zeki Başkanımız ilk defa Serdivan’a Belediye Başkanı adayı olduğunda üniversite 1. sınıftaydım. O günden bu güne şehrimiz çok yol kat etti. Şehrimiz başkanımızın ısrarla üzerinde durduğu imar düzenlemeleri ile güzelleşti. Tüm bu süreç boyunca her toplantımıza ve davetimize katıldı. Mazlum ve mağdur için yapılan çalışmalarda vermiş olduğu desteği her zaman gizledi. Her zaman bizlerin yanında oldu. Kendisinden razıyız” dedi.


STK’lara teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “19 yıl önce Belediye Başkanlığı görevine başladık.10 yıldır yürüttüğüm Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizi ise Mart ayında devredeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Durumumuzda en ufak bir endişe ve sıkıntı söz konusu dahi olamaz. Tek düşüncemiz milletimize, memleketimize hizmet etmekti. Çok şüktür tüm gayretimizle çalışmalar gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman hemşehrilerimize hizmet etmenin yollarını araştırıp ona uygun şekilde hareket ettik. Vakıf ve dernek kültüründe yetişmiş biri olarak STK’ları her zaman önemsedik. Her fırsatta sizlerle bir araya gelmeye çalıştık. Ortak projelere imza atarak diyalogu koparmadık. STK hem vatandaş faaliyetlerinin hem de hizmetin özüdür. Özümüzden kopmamaya gayret ettik” diye konuştu.



"Emanetin farkındayız"


Toçoğlu, “Biz bu işin emanet olduğunun farkındayız. Atıklarımızı arıtmadan doğaya bırakmıyoruz. Bugün çeşmelerimizden tertemiz su içiyoruz. Üzerimize düşen bir şey olursa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da beraber olacağız. Şehrimize beraberce sahip çıkacağız. Allah işlerinizi rast getirsin. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Kırsal mahalleler istedi, Başkan Ahmet Akın çalışmayı başlattı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kırsal mahallelerin en önemli isteklerinden olan tarla yolları çalışmalarını hızla başlattı. Büyükşehir, 4 milyon dönüme yakın tarım arazisinde tarla yolu düzenleme çalışmaları yapıyor. Tarıma ve kırsal mahallere ayrı bir önem veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldiği günden bu yana muhtarlar ve kırsal mahalle sakinleriyle dirsek temasını bırakmadı. Kırsal mahallelerde tarımsal üretim yapan Balıkesirlilerin talepleri üzerine Başkan Ahmet Akın, tarla yollarının düzenlenmesi için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na talimat verdi. Bunun üzerine; bugüne dek 8 ilçede tarla yolu düzenleme çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Bandırma’nın Aksakal Kırsal Mahallesi’nde de yeni tarla yolları açma ve mevcut yolları düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede tarımla geçinen Balıkesirliler: ekim ve hasat dönemlerinde arazilerine daha konforlu şekilde ulaşabilecek, traktörler ve tarımsal ekipmanların yıpranma süreleri uzayacak. Yeni açılan yollar sayesinde ulaşım mesafeleri kısalan çiftçiler, yakıt giderlerinden de tasarruf edebilecek. Ayrıca bozuk yollar nedeniyle tarımsal araç devrilmesi sonucu meydana gelen can kayıplı trafik kazaları önlenecek. ‘20 İlçeye ’de aynı hizmet’ Kırsal kalkınmaya yönelik destekleriyle üreticilerin her daim yanında olacaklarını belirten Başkan Ahmet Akın, ‘Tarla yollarımızın hepsini düzenleyerek üreticilerimizin tarımsal alanlara sorunsuz şekilde ulaşmalarını sağlayacağız. Zeytinliklerimizi de unutmadık, o bölgelerde de tarla yolu düzenleme çalışmalarımız devam edecek. Uygulamamızı diğer ilçelerimizde sürdüreceğiz. Bölgelerdeki incelemelerimiz devam ediyor” dedi.