ÇEVRE - 04 Ağustos 2022 Perşembe 15:30

Bunaltıcı sıcaklık yerini yağmura bıraktı

A
A
A
Bunaltıcı sıcaklık yerini yağmura bıraktı

Meteorolojik verilerin ardından öğle saatlerinde Sakarya’da başlayan yağış, zaman zaman etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Meteorolojik verilerin ardından öğle saatlerinde Sakarya’da başlayan yağış, zaman zaman etkisini sürdürmeye devam ediyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları sonrasında Sakarya’nın Adapazarı, Erenler, Serdivan ilçelerinde öğle saatlerinde yağmur etkili oldu. Günlerdir şehirde hakim olan bunaltıcı sıcaklık yerini yağmura bıraktı. Hava sıcaklığı 29 derece olarak ölçülürken yağışın gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta Arapça şiir yarışması düzenlendi Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Sivas’ta 11. Arapça Şiir ve Çocuk Şarkıları Yarışması düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya 22 okuldan 42 öğrenci katıldı. Okul salonunda düzenlenen yarışmada öğrencilerin heyecanına Milli Eğitim Müdürü Necati Yener de ortak oldu. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve seslendirdikleri şarkılar büyük beğeni toplarken jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren takım ve öğrenciler belirlendi. Ortaokul şarkı kategorisinde Ülkü İmam Hatip Ortaokulu takımı birinci, Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu takımı ikinci, Kadıburhaneddin İmam Hatip Ortaokulu takımı ise üçüncü oldu. Ortaokul şiir kategorisinde ise Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Coşar birinci, Kadıburhaneddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sena Yavaşer ikinci, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi/Ortaokulu öğrencisi Hayrunnisa Koç ise üçüncü oldu. Lise şiir kategorisinde ise Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Turan Çil birinci, Abdussamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İldem Deve ikinci, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Lamia Ertugay ise üçüncü oldu. Yarışmada derece elde eden öğrenciler bölge finalinde Sivas’ı temsil etmeye hak kazandı. Yarışmanın ardından dereceye giren ve katılım sağlayan tüm öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, programın düzenlenmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.
Hatay Depremin vurduğu İskenderun’da bilardo turnuvası başladı HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenecek ve 64 oyuncunun mücadele vereceği ‘Longoni Türkiye Pool Turnuvası’ başladı. Hatay’ın İskenderun ilçesi bilardo salonunda düzenlenecek ve 64 oyuncunun katıldığı ‘Longoni Türkiye Pool Turnavası’ başladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı düzenlenemeyen turnuva, bu yıl İskenderun’da düzenlenecek. 64 oyuncunun katıldığı turnuva, 2 yıldır Türkiye’de düzenleniyor. Turnuvada rakiplerini yenen oyuncu, toplamda 110 bin TL para ödülü verilecek. “Türkiye pool turunu 2 senedir Türkiye’de düzenliyoruz” Longoni Türkiye pool turunun Türkiye’deki temsilcisi ve organizatörü olan 48 yaşındaki Murat Teker, “Ben işletmeci ve milli takım oyuncusuyum. Longoni, Türkiye pool turunu 2 senedir Türkiye’de düzenliyoruz. Türkiye’nin ve yine yakın ülkelerdeki en iyi oyuncuların katıldığı bir turnuva serisi, bu yılda 5 veya 6 etap yapılıyor. Bu etaplarda toplanan puanlarla, en iyi oyuncular yine özel ödüller kazanıyorlar” dedi. “Amerikan bilardoyu en iyi şekilde temsil eden arkadaşlarımız bu turnuvada yarışacak” İskenderun’da düzenlenecek turnuvaya 64 oyuncunun katılacağını ifade eden Murat Teker, “Bu turnuvayı yapıyoruz. 64 oyuncumuz var. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve çoğu da milli takım görmüş üst düzey oyuncular pul bilardo veya Amerikan bilardoyu en iyi şekilde temsil eden arkadaşlarımız bu turnuvada yarışacak. Turnuvadaki ödülümüz yaklaşık 110 bin TL civarında olacak. Bu ödülleri kazanmak için canla başla mücadele ediyorlar. Ben de aynı zamanda bir oyuncuyum. Ben de tabii ki bu turnuvada mücadele ediyorum, 5 profesyonel masamız var. 64 sporcumuz var ve ilk 16’ya giren sporcular, toplam ödülden kademeli bir şekilde faydalanıyorlar” şeklinde konuştu. “Hedefimiz şampiyonluk olacak” Bu turnuvada hedefi şampiyonluk olan 22 yaşındaki Mustafa Anlar, “Geçen yıl 6 Şubatta deprem oldu. 8 Şubatta düzenlenecek turnuva ertelendi. Bu yıl düzenlendi. Bizde katıldık. Ev sahipliği ve her şey çok güzeldir. Hatay halkı çok sıcakkanlı. Bu turnuvanın ilk etabı Hatay’da düzenlenecek. Ben son 8 yıldır Kıbrıs şampiyonu oldum. Hedefimiz şampiyonluk olacak” dedi. “Bu turnuva, çok kaliteli bir organizasyon olacak” İskenderun’da düzenlenen turnuvanın çok kaliteli organizasyon olacağını dile getiren 42 yaşındaki Sami Erdem Köylü, “Konya’da katılıyorum turnuvalara defalarca Türkiye şampiyonu olduk. Ben bilardoyu çok seviyorum. Türkiye’nin her yerinden oyuncular var. Turnuva, çok kaliteli bir organizasyon olacak” ifadelerini kullandı.