EĞİTİM - 01 Kasım 2018 Perşembe 15:23

’Gençliğin Kıymetini Bilmek’ konulu konferans SAÜ’de düzenlendi

A
A
A
’Gençliğin Kıymetini Bilmek’ konulu konferans SAÜ’de düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinde “Gençliğin Kıymetini Bilmek” konulu konferans düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesinde “Gençliğin Kıymetini Bilmek” konulu konferans düzenlendi.


Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu (Mülteka lugati’d-dad) ile Gaye Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleşen konferansa İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit konuşmacı olarak katıldı. Yoğun katılımın olduğu konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Fakültemizde uzun yıllar öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanı olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Cevat Akşit hocamızı yeniden aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.


Akşit’in ilmi, ihlası ve tevazuu ile öne çıkan bir ilim adamı olduğunu ifade eden Bostancı, gençleri her zaman ilme, dini konuları delilleriyle araştırmaya ve bilinçli şekilde amel etmeye davet etmesi, akademik faaliyetler ile topluma hizmeti, ilim ile ameli cem etmesinin Cevat Akşit’i öne çıkaran özellikler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Cevat Akşit, konuşmasında insan hayatının önemli bir merhalesi olan gençlik dönemi hakkında öğrencilere kendi hayatından da örnekler sunarak tavsiyelerde bulundu. Güncel dini tartışmalara da değinen Prof. Dr. Akşit, dini konularda doğru bilgi sahibi olmanın önemi üzerinde durdu.


Öğrencilere vakitlerini boşa geçirmemelerini ve ehli sünnet itikadından ayrılmamalarını tavsiye eden Akşit, farklı düşünceleri de okumayı ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi. Akşit, ayrıca Anadolu insanının sağlam bir mayası olduğunu hatırlatarak, hayatında bazı günahlar işlemiş olsalar da doğru ve kucaklayıcı bir dil kullanılması halinde bu insanların kazanılabileceğini ifade etti.


Programda ayrıca dinleyiciler tarafından sorulan sorular da Prof. Dr. Akşit tarafından cevaplandırıldı. Program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Prof. Dr. Cevat Akşit’e hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."