GENEL - 15 Ocak 2020 Çarşamba 17:03

İtfaiye ekiplerine droneli eğitim

A
A
A
İtfaiye ekiplerine droneli eğitim

Hendek İtfaiye Grup Amirliğinde çalışan personele köpük su kulesi eğitimi verildi.

Hendek İtfaiye Grup Amirliğinde çalışan personele köpük su kulesi eğitimi verildi. Eğitim kapsamında drone ile çekim yapılan alanlara daha hızlı müdahaleler yapıldı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Hendek grup amirliği personeline köpük su kulesi eğitimi verdi. Kulenin uç kısmında kalan kameralar ile müdahale edilen yerler görüntülenebiliyor. Yangın durumunda Drone ile tepeden yapılan çekimler sayesinde yangınlara daha hızlı müdahale edilebilmesi ve böylelikle can, mal kayıplarının önüne daha hızlı geçilebilmesi hedeflendi.


İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Personellerimize yönelik gerekli eğitimleri vererek bilinçlenme konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Hendek’te bulunan grup amirliği personelimize köpük su eğitimi vererek olası yangın anında hızlı müdahalelerde bulunulabilmesi için çalışmalar düzenledik. Kulelerimizde bulunan kameraların yetersiz kaldığı durumlarda çözüme hızlı bir şekilde ulaşabilmek için drone ile yardım alıyoruz. Havadan görüntüler alarak olaylara daha hızlı müdahale edebilmemiz mümkün oluyor. Sorunlara daha hızlı çözümler için eğitimlerimiz her zaman devam edecek” sözlerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Uzmanı açıkladı: Kangallar sıcakta yaşayabilir mi Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, soğuk iklimi seven dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin zamanla bulunduğu bölgenin iklimine ayak uydurabildiklerini söyledi. Uzman Kangal köpeği yetiştiricisi Hüseyin Yıldız, Kangalların sıcak iklimlerde yaşayıp yaşayamayacağına dair önemli bilgiler verdi. Yıldız, Kangalların soğuğa ve sıcağa uyum sağlayabilen bir ırk olduğunu, ancak bazı bölgelerde bakımlarına daha fazla özen ve dikkat gösterilmesi gerektiğini belirtti. Sıcak iklimde Kangal köpeklerinin durağan bir hal aldığını ifade eden Yıldız, “Bu coğrafyada soğuğun, bir o kadar da sıcağın, normal süreçte gerçekleşen mevsimlerin ırkları oldukları için taş, toprak, ağaç, bitki, börtü böcekler gibi Kangalların da yaşamlarında olumlu veya olumsuzluklar görülebilir. Kangal’ın hali şu şekildedir; yemek yeme ihtiyaçları çoğalır. Fazla olmamakla beraber anksiyete durumu meydana gelebilir. Sürekli yatağan bir şekle de bürünebilirler, çok gezmemeyi planlayabilirler. Yani sıcak bir iklime yakın bir iklim, Kangal’ı coğrafyasına yakın bir iklimde göremediğiniz zaman bazı olumsuzluklarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu olumsuzluklar fiziksel özelliklerine tüy anlamında yansıyabilir” dedi. “Zaman bu hayvanları da eviriyor” Zamanla Kangal köpeklerinin sıcak havalara adapte olabildiklerine değinen Yıldız, “Bugün dağdaki bir kurdun eşdeğeri bir yapıya, bir dokuya, bir boyuta, tüy oranına, yağ dokusuna sahip oldukları için bunlara alışık bir şekle, vaziyete dönüştüğünü de asla unutmamak lazım. Çünkü zaman bu hayvanları da eviriyor. Sıcağa da çok çabuk bir şekilde dönüş yapabiliyorlar. Soğuğa da çok çabuk bir şekilde dönüş yapabiliyorlar. Onun için bunu çok çok büyük bir şekilde yüzdeleyip de ’Kangal sıcakta yaşayamaz’ demekle hata yaparız” diye konuştu. “Kangal’ın yaşamı sahibine bağlıdır” Kangal köpeklerinin bugün Torosların zirvesinde de çok rahat yaşayabileceğini söyleyen Yıldız, "Şanlıurfa’nın merkezinde veya deniz seviyesinde bile hayatlarına çok güzel devam edebilirler. Kangal’ınki uyumluluk döneminde yaşayabileceği değil, yaşatabildiğin bölgelerde daha çok yaşam bulacak bir şekle dönüşebilir. Kangal merkezinin dışında Antarktika bölgesine de uyum sağlar, eksi 50’de Kuzey Kutbu’nda da yaşar. Sibirya bölgesinde de yaşar, Afrika’da da yaşar. Biliyorsunuz projeler vardır bu konuda ama Kangal’ın olmazsa olmazı sadece sahibidir. Sahibinin ona olan bakımı, sevgisi, dokunuşu onun için gönülden bağdır. Biz Kangal’ı Kanada’ya gönderdiğimizde de biliyoruz Sibirya’da nasıl yaşam şekline büründüğünü, hayata nasıl bağlı olduğunu. Bir de Anadolu merkezindeki bağlılığını görüyoruz. Kangal’ın yaşamı, sağlığı tamamen sahibiyle kurduğu bağdır” şeklinde konuştu.
İstanbul Başakşehir’de freni patlayan yük dolu kamyonet karşı şeride geçerek hafriyat kamyonu ve otomobile çarptı Başakşehir’de fazla yük yüklendiği iddia edilen kamyonetin yokuşta freni patladı. Freni patlayan kamyonet, sürücüsünün kontrolünden çıkarak karşı şeritteki kırmızı ışıkta bekleyen hafriyat kamyonu ve otomobile çarptı. Kaza da 2 kişi yaralandı. Kaza, bugün saat 11.00 sıralarında Başakşehir Şahintepe Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde gerçekleşti. İddiaya göre fazla kumaş yüklü 59 AFB 663 plakalı kamyonet freni patlaması üzerine sürücüsünün kontrolünden çıkarak yolun karşısına geçti. Yolun karşısına geçen kamyonet kırmızı ışıkta bekleyen 34 YR 0047 plakalı hafriyat kamyonuna çarptı. Çarpışma sonucunda kayan hafriyat kamyonu da 34 CAT 222 plakalı otomobile çarptı. Kaza sonucunda isimleri henüz öğrenilemeyen hafriyat kamyonu şoförü ve fazla yük yüklendiği iddia edilen kamyonetin şoförü yaralandı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye , ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücüleri çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar ambulanslar ile hastaneye kaldırılırken , sürücülerin araçlarından çıkartılma anları cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kazayı gören vatandaşlardan Emrah Sivritepe, “Burada daha öncede kaza oldu çok dik olduğu için yokuş bu tarz kazalar oluyor. Bugün kamyonette fazla yüklenmiş sanırım freni patlayınca ışıklarda bekleyen bu araçlara çarpmış” şeklinde konuştu.