GENEL - 25 Kasım 2020 Çarşamba 16:03

Karasu’da kadınlara şiddete karşı KADES tanıtıldı

A
A
A
Karasu’da kadınlara şiddete karşı KADES tanıtıldı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle etkinlik toplantısı yapılarak ilçedeki kadınlara KADES tanıtıldı.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle etkinlik toplantısı yapılarak ilçedeki kadınlara KADES tanıtıldı.


‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla Karasu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında etkinlik toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri katıldı. Sakarya valiliği nezdinde canlı bağlantı kurulan toplantıda Sakarya Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kaymakamlıklara çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nda kadına hizmet birimleri ziyaret edildi ve bilgi alındı. Sonrasında ise Atatürk Bulvarı’nda Karasu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından stant açılarak vatandaşlara broşürler verildi. Ekipler, kadınlara Kadın Acil Destek Uygulaması’nı (KADES) telefonlarına indirerek şiddet gibi durumlarla karşılaştıklarında uygulama sayesinden daha kolay destek alabileceklerini belirtti.


Amaçlarının kadına şiddete yönelik çalışmaları sıklaştırarak farkındalığı arttırmak olduğuna vurgu yapan Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, “Ulusal düzeyde kadına yönelik şiddetin azaltılması noktasında devletimizin ön görmüş olduğu önlemlerin hayatiyete geçmesini sağlamak için buradayız. Faydalı olacağını düşünüyorum. Amacımız kadınlarımızın ne tür haklarının olduğu konusunda bilgilendirip bilinçlendirmek” dedi.


Karasu Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Yıldırım ise, “Kadına şiddeti kesinlikle reddediyoruz. Kadınlar için elimizden gelen tüm hizmetin en iyisini müdürlüğümüz ve bakanlık olarak vereye çalışıyoruz. Kadınlarımızı davet ediyoruz. Olumlu yaklaşımlar da alıyoruz. Bazıları tepki de gösteriyor. Tam olarak istediğimiz noktada değiliz. Zamanla daha iyi yere gelecek, inşallah. Biz de bu konuda tüm desteğimizi vereceğiz. Zamanla kadınları ve erkekleri bilgilendirerek, kamu kurum ve kuruluşların çalışmalarıyla sayının asgari seviyeye ineceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin 23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından tören sona erdi. Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören okul bahçesinde yapıldı. Törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende konuşan Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya, "Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek ve tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür" dedi. Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, şöyle konuştu: "Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; ’küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız." Konuşmanın ardından çocukların katılımıyla çeşitli yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini beğeniyle izledi. İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı, okul bahçesindeki tulumda ayran yaydı.