SPOR - 24 Mayıs 2019 Cuma 13:54

Lise öğrencilerinin voleybol hakemi olması için ’Voleybol Hakemlik Kursu’ başladı

A
A
A
Lise öğrencilerinin voleybol hakemi olması için ’Voleybol Hakemlik Kursu’ başladı

Türkiye’de bir ilk olarak lise öğrencilerinin voleybol hakemi olmasına imkan tanıyan Voleybol Hakemlik Kursu’nun açılış töreninde konuşan Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Aksu, "Ülkeye, Atatürk gençliğine layık bir insan olmak istiyorsanız lütfen lisan bilin" dedi.

Türkiye’de bir ilk olarak lise öğrencilerinin voleybol hakemi olmasına imkan tanıyan Voleybol Hakemlik Kursu’nun açılış töreninde konuşan Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Aksu, "Ülkeye, Atatürk gençliğine layık bir insan olmak istiyorsanız lütfen lisan bilin" dedi.


Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Voleybol Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında Türkiye’de bir ilk olan lise öğrencilerinin voleybol hakemi olmasına imkan sağlayan Voleybol Hakemlik Kursu’nun açılış töreni Ahmet Akkoç İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Törene Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Aksu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Sabahattin Karakoç, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aziz Yener ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunun ve İstikal Marşı’nın okunmasının ardından program konuşmalarla devam etti.



"Lütfen lisan bilin"


Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Aksu, "Türkiye’de Voleybol Federasyonu’nun öyle hakemleri var ki dünya şampiyonasını yönetmiş, dünya finalini yönetmiş ve dünyada olimpiyatları yönetmiş. Başka branşta yok bu. Bu yalnız Türkiye Voleybol Federasyonu’nun içinde var. Sizden bir tek isteğim var. Ne olur yabancı dil bilin. İngilizce’yi iyi öğrenin. Eğer İngilizce’yi iyi öğrenirseniz önünüz açıktır. Size, ülkeye, Atatürk gençliğine layık bir insan olmak istiyorsanız lütfen lisan bilin" dedi.



"Onlara fırsat tanımalıyız"


İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, "Protokolümüzü imzaladık. 70 öğrenci için çıktığımız yol gördüğünüz gibi salonun tamamını doldurmuştur. Diğer federasyonlarımızdan da aynı çalışmayı yapma konusunda sürekli teklifler almaya başladık. Bu bizi ümitlendirdi ve mutlu etti. Gençlerimizin ilgi duyduğu spor alanlarında onlara fırsat tanımalıyız. Kendilerini keşfedebilmelerini ve geliştirebilmeleri için yol çizeceğiz. Zaten gençlerimiz yapmak istedikleri çalışmalarda gerekli enerji ve sinerjiye sahipler. Bizim şu an sadece rehberliğimize ve yol göstericiliğimize ve onların önlerindeki engelleri aşmamıza ihtiyaçları vardı. Biz bunu gerçekleştirmeye çalıştık" diye konuştu.


Konuşmaların ardından öğrencilere yönelik eğitim Ersin Altıparmak tarafından verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."