KÜLTÜR SANAT - 07 Ekim 2021 Perşembe 17:49

Sakarya Büyükşehir EXPOBEL’de yoğun ilgi gördü

A
A
A
Sakarya Büyükşehir EXPOBEL’de yoğun ilgi gördü

Gaziantep’te düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, kapılarını açtı.

Gaziantep’te düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarı, kapılarını açtı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde bulunduğu birçok kurumu içinde barındıran fuarda Sakarya, Akıllı Şehir Uygulamaları standı yoğun ilgi gördü.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi; birçok belediye, kamu kurum ve kuruluşları, müteahhitler, kooperatifler, mühendisler, mimarlar, çevre düzenlemecileri, üniversiteler ve hastaneler başta olmak üzere tedarikçi ve tüketiciyi bir araya getiren Gaziantep ‘EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknolojileri Fuarındaki’ ilk stant gününü tamamladı.


Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Gaziantep’te düzenlenen EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarında yerimizi aldık. Şehrimizde gerçekleştirilen önemli çalışmaları, yenilikleri ve gelişmeleri anlatacağımız standımız ilk günden fuara katılanların ilgisini çekti. Gaziantep Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin başta olmak üzere birçok belediye başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği yetkilileri Sakarya’da yapılan çalışmalara yoğun ilgi gösterdi. Stant içerisinde şehrimizin; Sakarya Botanik Vadisi, SEKAY, Fidan ve Sera A.Ş, Ticaret Merkezi, Gündüz-Gece Dergisi, Yağcıbedir Halısı ve kültür çalışmalarına değinilmektedir. Fuar 9 Ekim Cumartesi tarihine kadar devam edecek” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.