ASAYİŞ - 03 Aralık 2018 Pazartesi 13:29

Sakarya’da Jandarma’nın Kasım ayı raporu: 97 tutuklama

A
A
A
Sakarya’da Jandarma’nın Kasım ayı raporu: 97 tutuklama

Sakarya’da jandarma ekiplerince Kasım ayı içerisinde çeşitli suçlardan yakalama kaydı bulunan 469 şüphelilerden yakalandı.

Sakarya’da jandarma ekiplerince Kasım ayı içerisinde çeşitli suçlardan yakalama kaydı bulunan 469 şüphelilerden yakalandı. Mahkeme önüne çıkarılan şüphelilerden 97’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri güven ve huzurlu bir şehir haline getirmek için gerçekleştirmiş olduğu operasyonları Kasım ayında da hız kesmeden devam etti. Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonların Kasım ayı bilançosu açıklandı. Kasım ayında jandarma ekipleri 111 bin 47 şahsı sorguladı. Aralarında çeşitli suçlardan aranması bulunan ve mahkemeye sevk edilen 469 şüpheliden 97’si çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 372 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Öte yandan, ekiplerce Kasım ayı boyunca sorgusu yapılan 37 bin 655 araçtan, 573 tanesi ise trafikten men edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.