GENEL - 13 Şubat 2020 Perşembe 13:58

SAÜ’de, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi

A
A
A
SAÜ’de, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ düzenlendi.


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen eğitime SAÜ Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Baha Kanberoğlu konuşmacı olarak katıldı. Görseller ve hikayeler aracılığıyla desteklenen eğitimde, çalışanların ve iş verenlerin alacağı tedbirler, fiziksel risk etmenleri, ‘dört M’ teorisi, sağlık ve güvenlik işaretleri, kişisel koruyucu donanım, acil durumlar gibi konularda öğrencilere bilgilendirme yapıldı.


İş sağlığı ve güvenliğini bir kültür haline getirmek için eğitimler verdiklerini, bu eğitimlerle sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlamak istediklerini aktaran Araştırma Görevlisi Baha Kanberoğlu, “İş kazalarında ülkemiz Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer almaktadır. Bu kazaların yüzde 98’lik kısmı insanlardan kaynaklanıyor. Bunların yüzde 88’i emniyetsiz davranışlardan, yüzde 10’u işverenin güvenliğe önem vermemesinden, yüzde 2’si şanssızlık, kader gibi sebeplerden kaynaklanıyor. Dikkatli ve iyi çalışarak bu iş kazalarının yüzde 98’lik kısmını engelleyebiliriz. Biz bu güvenli ortamı sağlarsak çalışanlar daha mutlu ve faydalı çalışır, böylece verimlilik artar” dedi.


Her 300 kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kanberoğlu, kaza sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. Kanberoğlu, “Kaza olduktan sonra hemen kolluk kuvvetlerine haber vermek zorundayız. Ayrıca 3 gün içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bildirilmeli, meslek hastalığı durumunda da 3 gün içinde SGK’ya bildirilmelidir. Ancak meslek hastalığı daha uzun bir süreçtir. Hastalığın kanıtlanması gerekir. Bu durumların yaşanması sonucunda çalışan işverene tazminat davası açabilir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."