GENEL - 10 Nisan 2019 Çarşamba 18:31

Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’tan öğrencilere tavsiye

A
A
A
Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’tan öğrencilere tavsiye

Sakarya Üniversitesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Öz güveninizi gösterin.

Sakarya Üniversitesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Öz güveninizi gösterin. Dengeli iletişim kurun, gerektiği kadar ve tutarlı konuşun. Kaçamak cevap vermeyin, mülakata yüzde 100 hazır olun“ dedi.


SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen "Muhasebe, Denetim Mesleği Geçmişi, Bugünü, Geleceği, Kariyer Planlaması" adlı konferansa, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Coşkun ve öğrenciler katıldı.


Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı devletleri dönemlerindeki Sayıştay işleyişine dair tarihi bilgileri paylaşan Baş, kariyer planlaması yaparken izlemeleri gereken yöntemler konusunda da öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, meslek seçiminde isabetli karar vermeleri gerektiğini ve istenilen mesleğin seçilmemesinin insan hayatında zararlar oluşturduğunu belirtti. Seyit Ahmet Baş, Sayıştay bünyesinde tahsis edecekleri denetim elemanlarının sorumluluk alma, şüphecilik, sorgulayıcılık ve ekip çalışmasına uyumlu olma özelliklerini taşımasına baktıklarını vurguladı.


Mülakatlara vaktinden önce gidilmesi konusunda öğrencilere uyarılarda bulunan Baş, "Mülakatta cep telefonunu kapatın, mülakata uygun giyinin. Başta biraz heyecan olabilir ama öz güveninizi gösterin. Dengeli iletişim kurun, gerektiği kadar ve tutarlı konuşun. Kaçamak cevap vermeyin, mülakata yüzde 100 hazır olun. İş ve iş yeri ile ilgili araştırma yapın. Kaçamak cevap vermeyin. Dikkatsiz ve çok rahat davranmayın. Hemen maaş sormayın, asla yalan söylemeyin, gereksiz konuşmayın. Eski işvereniniz hakkında kötü konuşmayın. Aynı iş yerine birden fazla pozisyon için müracaat etmeyin. Soru sorma imkanı verilirse işle ilgili detaylar içeren sorular sorun" dedi.


Program, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.