GENEL - 27 Şubat 2021 Cumartesi 18:49

Telefon bağlantı kabloları yerinden çıktı, sürücüler zor anlar yaşadı

A
A
A
Telefon bağlantı kabloları yerinden çıktı, sürücüler zor anlar yaşadı

Sakarya’nın Karasu ilçesinde telefon tellerinin yerinden çıkması neticesinde yola sarkan kablolar hasta almaya giden ambulansa ve diğer araçlara zor anlar yaşattı.

Sakarya’nın Karasu ilçesinde telefon tellerinin yerinden çıkması neticesinde yola sarkan kablolar hasta almaya giden ambulansa ve diğer araçlara zor anlar yaşattı.


Karasu ilçesi Kurudere Mahallesi’nde telefon bağlantı hatlarının yerinden çıkması neticesinde yola sarkan kablolar hasta almaya giden ambulans ve diğer araçlara zor anlar yaşattı. Yola kadar sarkan kabloların arasından geçemeyen araçların yardımına ise itfaiye ve jandarma ekipleri koştu. Ekipler, ellerindeki uzun dallarla kabloları yukarı doğru iterek ambulansın geçişini sağladı. Ambulans ekiplerin desteğiyle geçerek hasta almaya gitti.


Yola sarkan kablolar sebebi ile trafikte aksaklık yaşandığını belirten Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, “Teller, bugün de ambulansın sirenlerine takıldı. Bu nedenle hasta almakta gecikme yaşadı. Ambulanslar, araçlar ulaşımda sıkıntı yaşıyor. Gerekli mercilere defalarca bunu anlattık. Kurudere Mahallesi’nde hatların tamamen yerde olduğunu söyledik. Herhangi bir çalışma kesinlikle yapılmadı. Hatlar yerlerde kırık, insanlar elleriyle kaldırıp da geçiyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Çankırı’da 76 yetiştiriciye 216 adet koç dağıtıldı Çankırı’da ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ çerçevesinde 76 yetiştiriciye 216 adet koç dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı destekleri ile Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hayata geçirilen ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ çerçevesinde koç dağıtım töreni gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde 76 yetiştiriciye çekilen kurayla 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı yapıldı. Koçları alan vatandaşlar büyük heyecan yaşadı. Koç dağıtım töreninde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “İlimizde uygulanan bu proje ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize bugün verilecek olan iyi kalitedeki damızlık koç ve toklular sayesinde sürülerdeki akrabalığın önüne geçilerek, sürüde kan tazeleme yoluyla verim artışı sağlanması hedeflenmektedir. Sürünün geleceği koçun kalitesine bağlıdır. Bir koç yılda ortalama 30-35 aşım yaptığı hesaplanırsa, elimizdeki mevcut Koyun ırkı üstün özelliklere sahip olmasa bile koçun tesiri ile verim artışı sağlanabilmektedir. İl Müdürlüğümüz personeli ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri ile birlikte Bakanlığımıza bağlı Sivas Ulaş, Konya Gözlü ve Kırşehir Malya Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nden Akkaraman ırkı kaliteli ve vasıflı Koç ve Toklular seçilerek işaretlenmiştir. Bugün dağıtımını gerçekleştirdiğimiz koç ve tokluları talep eden Akkaraman ırkı anaç koyunu olan yetiştiricilerimizin tamamının talebi karşılanmış ve 76 adet yetiştiricimize, 127 baş damızlık koç ve 86 baş damızlık toklu olmak üzere toplam 213 adeti kura ile belirlenerek teslim edilecektir. Projemizin gerçekleşmesinde bize destek olan Başta Sayın Valimize, İl Özel İdaresine ve Çankırı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine teşekkürlerimizi arz eder, projenin yetiştiricilerimize bol kazançlar getirmesini ve hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılarımı sunarım” dedi.
Eskişehir Liselerde ‘İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü’ imzalandı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen ‘İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Protokolü’ imza törenine katıldı. Protokolü imzalayan Vali Aksoy, Eskişehir’deki lise düzeyi okullarda ilk yardım farkındalığının artırılması amacı ile yapılacak olan uygulamalarda il genelindeki kamu kurum ve kuruluşları arasında iş birliğinin önemine değindi. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Yaşadığımız süreçte çeşitli nedenlerle yaralanmalar veya hastalıklarla karşılaşmamız kaçınılmazdır. Bulunduğumuz her ortamda kaza ve hastalanma riski taşımaktayız. Bu gibi durumlarla karşılaştığımızda müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın sürdürülmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynayacaktır. Bu çalışmayla lise düzeyi öğrencilerimizin ilk yardım farkındalığının belirlenmesi ve acil durumlarda doğru müdahale etme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır” dedi. Öğrencilerde ilk yardım bilincinin gerçekleştirilmesi amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı lise düzeyi toplam 53 okulda kayıtlı bulunan öğrencilere yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri gerçekleştirilecek. Eğitimlerin okulların konferans salonlarında maksimum öğrenci katılımıyla gerçekleştirileceği ve İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri birimi tarafından görevlendirilen ilk yardım eğitmenleri tarafından verileceği öğrenildi. Eğitimlerin sonunda katılımcılara birer katılım belgesi takdim edilecek.