GENEL - 09 Şubat 2020 Pazar 18:14

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

A
A
A
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla, Sakarya’da ‘Seninleyiz Kudüs’ başlıklı miting gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın katılımıyla, Sakarya’da ‘Seninleyiz Kudüs’ başlıklı miting gerçekleştirdi. Erbakan, yaptığı konuşmada, “Bugün burada Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandık” dedi.



Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan başta olmak üzere, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Türkiye Temsilcisi Sami Ebu Zuhri, Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, 2’nci Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Kudüs ile ilgili marşlarla başlayan ‘Seninleyiz Kudüs’ mitinginin açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çakır yaptı. Yapılan açılış konuşmasının ardından miting Umut Mürare marşlarıyla devam etti. Mescid-i Aksa, özgür Kudüs ve özgür Filistin için bütün İslam alemi ile insanlığın siyonizmin zulmünden, sömürüsünden kurtulması için miting alanında toplandıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandıklarını belirtti. Erbakan, “Her şeyden önce bütün Filistinli kardeşlerimizi ve bütün İslam alemini hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada Yeniden Refah Partimiz olarak, Sakarya Kent Meydanı’nda binlerin katılımıyla bir Filistin mitingi, Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin için ‘Seninleyiz Kudüs’ mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Mitingimize sağ olsunlar Filistin Devleti Türkiye Büyükelçisi Faed Mustafa Bey ve aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün hadimi muhafızı Dünya siyonizminin korkulu rüyası Cennet Mekan Sultan Abdulhamid Han Hazretlerinin torunu şehzademiz Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu Bey iştirak ediyorlar. Ve Yeniden Refah Partimizin teşkilatları, milletimizin bütün duyarlı insanlarıyla beraber özgür Mescid-i Aksa, özgür Kudüs ve özgür Filistin için bütün İslam alemi ile insanlığın siyonizmin zulmünden, sömürüsünden kurtulması için haykırmak üzere bu meydanda toplandık. Bugün burada Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Filistin’in sahipsiz olmadığını haykırmak için toplandık. Bugün burada eğer Amerika, İsrail’i bu kadar çok seviyorsa alsın o İsrail’i, Amerika’ya taşısın diye haykırmak için toplandık. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin ile birlikte tüm İslam alemi için Milli Görüş olarak, Yeniden Refah Partisi olarak merhum Erbakan hocamızın dava erleri olarak buradayız diye haykırmak için toplandık. Cenab-ı Allah mitingimizi hayırlı eylesin, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın, Filistin’in ve bütün İslam aleminin Siyonist zulmünden kurtulmasına vesile eylesin inşallah” diye konuştu.



Türk hükümetine, STK’lara ve Türk halkına teşekkür eden Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, “Hepsi İslam dünyasından Trump ve Netanyahu planına takip ediyoruz. Başta Türk hükümetine diğer partilere, STK’lara ve tüm Türk halkına bu plana karşı duruşlarından bu cesur duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu planı reddetmemiz barışı reddetmemiz anlamına gelmiyor. Çünkü karşı tarafı yok sayan bu plan barış getirmeyecektir. Adaletli değildir. Bu planı reddetmemiz için yüzlerce sebebimiz var. Bu plana göre İsrail’in bir Yahudi devleti olarak tanımamızı ve Kudüs’ü de onların başkenti olarak kabul etmemizi istiyorlar. Tamamen reddediyoruz. Bu plan Yahudilere Mescid-i Aksa’da ibadet etme hakkı tanıyor. Böylece Aksa’yı mekan ve zaman olarak bölmeyi tasarlıyorlar Halbuki Mescid-i Aksa Müslümanlarındır. Aksa ilk kıblemizdir. 3’üncü Harem-i Şerifimizdir. Bu plan ile 1948 yılında soykırım tehlikesi sebebiyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan mültecilerimizin Filistin’e dönüş kapıları kapatılıyor. Bunlar bu işgal planını kabul etmememizin yüzlerce nedenden sadece birkaçıdır. Biz şunu düşünüyoruz Allah bizi Filistinliler olarak Mescid-i Aksa’nın koruyucuları olarak onurlu kılmıştır. Biz Kudüs’ün ve İslam’ın kutsallarını korumakla mükellefiz. Buradan Filistin halkına sesleniyorum. Direnişe devam edin Türk halkı sizinledir. Zafer birlik olursa muhakkak gelecektir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.