KÜLTÜR SANAT - 02 Haziran 2020 Salı 16:15

511 yıllık tarihi ‘Taşhan’ ihaleye çıkıyor

A
A
A
511 yıllık tarihi ‘Taşhan’ ihaleye çıkıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Taşhan, ’kafeterya’ olarak kiralanmak üzere ihaleye çıkacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Taşhan, ’kafeterya’ olarak kiralanmak üzere ihaleye çıkacak.


Mahmut Bin Ali Paşa Vakfı’nca 16. yüzyılda yaptırılan tarihi Taşhan’ın 2016 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyon çalışmaları tamamlanmış, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.


6 milyon lira harcanarak restore edilen 511 yıllık Taşhan ’kafeterya’ olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya verilecek. İlkadım ilçesi Pazar Mahallesi’nde 886.53 metrekare alan içerinde bulunan tarihi binanın ihalesi 4 Haziran Perşembe günü saat 14.30’da Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda yapılacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.