GENEL - 10 Aralık 2018 Pazartesi 18:02

Bafra Belediyesi hız kesmiyor

A
A
A
Bafra Belediyesi hız kesmiyor

Samsun Bafra Belediyesi tarafından 7 ay içerisinde 68 sokakta 31 bin ton asfalt, 28 Cadde ve sokakta 25 bin metrekare parke taşı döşendi.

Samsun Bafra Belediyesi tarafından 7 ay içerisinde 68 sokakta 31 bin ton asfalt, 28 Cadde ve sokakta 25 bin metrekare parke taşı döşendi.


Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen Asfalt, yol çakıllama, sathi kaplama, stabilize beton yol ve parke taşı çalışmalarında 68 sokakta 31 bin ton asfalt, 28 cadde ve sokakta 25 bin metre kare parke taşı döşendi.


Fen İşleri ekipleri bu süreç içerisinde; Alparslan Mahallesi’nde 20, Altınkaya Mahallesi’nde 2, Emirfendi Mahallesi’nde 4, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2, Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde 4, Gazi Paşa Mahallesi’nde 1, İshaklı Mahallesi’nde 1, İsmetpaşa Mahallesi’nde 2, Tabakhane Mahallesi’nde 2, Bahçeler Mahallesi’nde 22, Kemalpaşa Mahallesi’nde 4, Kızılırmak Mahallesi’nde 4 sokak olmak üzere toplam 68 sokakta 31 bin ton asfalt yapıldı.


Parke taşı çalışmalarında çalışmaları kapsamında mayıs ayından bu güne kadar, Cumhuriyet Mahallesi’nde 1, Çilhane Mahallesi’nde 3, Emirefendi Mahallesi’nde 4, Gazipaşa Mahallesi’nde 3, Hacınabi Mahallesi’nde 2, İshaklı Mahallesi’nde 4, Kemalpaşa Mahallesi’nde 2, Kızılırmak Mahallesi’nde 6, Mevlana Mahallesi’nde 1, Tabakhane Mahallesi’nde 2 olmak üzere toplam 28 cadde ve sokakta 25 bin metre kare parke taşı çalışması yapıldı.


Merkez mahallelerin yanında dış mahallelerin beklentilerine de duyarlı olan Bafra Belediyesi geride kalan süre diliminde aralarında Akalan, Dededağı, Yiğitalan, Bakırpınar, Karaburç’un da bulunduğu tam 90 dış mahallede toplam 60 bin ton çakıllama çalışmasını gerçekleştirdi. İlçeye bağlı dış mahallelerde sadece çakıllama işlemi ile kalmayan Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 41 dış mahallede 360 bin 157 metre sathi kaplama, 14 dış mahallede ise 116 bin 250 metrekare stabilize, 16 dış mahallede 5 bin metre küp beton yol yapıldı.


Bafra’nın alt yapı beklentisi ile ilgili samimi bir gayret içerisinde olduklarını ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İlçe merkez ve dış mahallerimizde kısa süre içerisinde ortaya konulan çalışmalar en başta bu konuda ne kadar samimi ve kararlı olduğumuzu ifade ediyor. İmkanlar ölçüsünde ve iklim şartlarının el verdiği sürece ayı ciddiyetle çalışmalarımız devam edecek. Merkez ve dış mahalle muhtarlarımızla sürekli istişare içerisindeyiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Başkan Önal: "Önceliğimiz mali disiplini sağlamak" Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, "Adaylığımın PM’de onaylanmasının ardından belediyeye işe alım süreçlerinin devam ettiğini tespit ettik. Mali disiplini sağlamak için aldığımız tasarruf tedbirleriyle kadroya alınan işçilerin iş akitlerine son verdik. Bize düşen görev, halkın parasını halka hizmet olarak en iyi şekilde geri götürmektir" dedi. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla Bayraklı’nın parasını Bayraklılı vatandaşlar için kullanacağına dair söz verdiğini hatırlatarak, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlemdirme yaptı. Önal, "29 Ocak’tan itibaren adaylığımın partimizin üst yönetim organı PM’de onaylanmasının ardından belediyeye işe alım süreçlerinin devam ettiğini tespit ettik. 4 Nisan günü mazbatayı alarak göreve başladığımız bu süreçte de gördük ki belediyeye yeni personel alımı yapılmış. Her geçen gün ağırlaşan ekonomik şartlarda, belediyelerin gelir-gider dengesinin de bozulduğu bir ortamda çalışan maaşlarının dahi zamanında ve tam olarak ödenmesi mümkün gözükmüyordu. Tablo bu haldeyken mevcut işçi sayısına ilave olarak yeni personellerin işe alınması tüm bütçeyi maaş ödemesine ayırma gerekliliği doğuracaktı. Ya maaşları ödeyemeyen bir belediyeyi tercih edecektik ya da emekçisinin parasını zamanında ve tam ödeyen bir belediyeyi tercih edecektik. Gelinen noktada iş akdi sona eren öğretmenlerin bir kısmı saat ücretli olarak yıllık ihale kapsamında işe alınarak görevlerine devam ediyorlardı. Bu kapsamda görev yapan öğretmenlerin son haftalarda kadroya geçirildiğini tespit ettik. Mali disiplini sağlamak için aldığımız tasarruf tedbirleriyle de kadroya alınan işçilerin iş akitlerine son verdik." dedi. Sendika ile bugün yapılan görüşmede saat ücretli olarak görev yapan öğretmenlerin aynı sistemle göreve devam etmelerini teklif ettiklerini aktaran Başkan Önal, "Hatta mali disiplin sağlandıktan sonra acil ihtiyaçlı arkadaşların kadroya alımının yapılacağını da belirttik. Buna rağmen sendika temsilcileri teklifimizi kabul etmedi. Bizim önceliğimiz uygulayacağımız tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamak ve hem Bayraklı Belediyesi personelinin maaşını zamanında ve eksiksiz ödemek, hem de Bayraklı’ya yakışan en güzel projeleri hızla hayata geçirmek olacaktır. Bizim tercihimiz her zaman bir kuruşun dahi hesabını vereceğimiz, şeffaf bir belediyecilikten yana olacak. Seçim çalışmaları esnasında da sıkça dile getirdiğim gibi ‘Ben tutamayacağım hiçbir sözü vermedim, vermeyeceğim!" diye konuştu.